Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Niemrawy glonojad  (Przeczytany 3332 razy)
Wiciu08
Nowy
*

« : Październik 14, 2009, 16:19:10 »

Hej, od paru dni zauważyłem, że glonojad (zbrojnik niebieski) dziwnie się zachowuje - w jednym miejscu przykleił się do szyby i nie zmienia miejsca, nie rusza się, wcześniej cały czas był przyklejony do ślimaka ampularii, ale teraz zmienił swe położenie i trzyma się szyby. Czy coś mu jest Huh Od parunastu dni nic się nie ruszał, a teraz jest przyklejony do tej szyby. Proszę o pomoc. Wszystkie rybki zachowują się w normalnie. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.  Good !

Wojtek z Kłodzka, jak mogę to pomagam Wink
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #1 : Październik 14, 2009, 16:36:07 »

Czy ma jakieś widoczne zmiany na skorze, płetwach? Dziwne ruchy, nienaturalne? Przyjmuje pokarm? Czy odchody są normalne czy nitkowate?
Przydałoby się zdjęcie.
Zbrojniki Niebieskie - zakładam że masz tę rybę a nie Glonojada Syjamskiego - często pozostają nieruchomo przez długi czas w jednym ulubionym miejscu. Aktywne są glownie po zmroku. Równie dobrze może szaleć po akwa a Ty możesz o tym nie wiedzieć.

Wiciu08
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 14, 2009, 17:05:04 »

Wygląda normalnie, tylko jest niemrawy, zawsze był aktywny, pływał po dnie przemieszczał się, a teraz przykleił się do szyby i siedzi tak cały czas.

Wojtek z Kłodzka, jak mogę to pomagam Wink
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #3 : Październik 14, 2009, 18:44:00 »

Może ma niestrawność lub depresję?
Za mało danych by coś osądzać. Nie ma jak wróżyć z fusów nawet.
Podaj pełne dane o zbiorniku, zdjęcia itd. Wtedy będzie można coś radzić.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: