Witam wsyzstkich:)nareszcie mogę sie pochwalić moim wymarzonym akwa...lecz to co narazie zobaczycie to przedsmak tego co tak naprawde bede mial;D
Akwarium zostało zalane dnia 4 sierpnia:)w podlozu sa 4 warstwy...:
najwiecejz tylu piasek nawozacy specjalny dla roslin. pozniej wieksze kamyszki bialo czarne(mieszanka), jeszce drobniejsze kamyszki...

...i żwirek:). Wszystko przed wlozeniem do akwarium bylo wielokrotnie plukane i dokladnie rozporwadzane po akwarium. A oto zdjecie moich pierwszych kroków:)
A tak juz po zasadzeniu"pierwszych" roślin:)

Rosliny
i tutaj bardzo przepraszam...ale nie jestem pewien do końca jakie to roslinki;/Mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże. A w sklepach...to wogóle nazw nie było:P. Masakra;p.
Moczarka Kanadyjska
Kabomba
Orzech
Trawa:P
Filtracja-Filtr wewnętrzny HAILEA HL-BT700
Grzałka-WEIPRO 100W
Oświetlenie-wx 18W---12-13 h dziennie.
Obsada(obecna):
1x-Zbrojnik (

)

moze moglby mi ktos pomoc jego zydentyfikowac?

..z gory thx:)
5x-zbrojnik niebieski...dostalem...ale cos czuje, ze bede musial sie ich pozbyc..przeciez to za maly baniak;/...one sa male narazie...maja 4-5 cm. Zdjeica nie zrobilem:P...bo akurat wszystkie sie pochowaly:)
6x-molinezja...chcialbym sobie te 2 żółte zostawic a reszty sie pozbyc...wydam komus albo oddam do sklepu akwarystycznego.

3x-Kirysek Spiżowy

7x-neon inessa

Narazie to wszystko...Lecz planuje... 20 neon inessa,1-2 pary zbrojnikow(nie wiem czy niebieskich), 15 danio(pregowane albo teczowe) 1samiec i 1-2 samiczki pretnika karlowatego i jakies 6 otoskow. Taka obsada powinna byc idealna:D. Tutaj mam jeszcze obecne zdjecie mojego baniaka:)Dzisiaj jedno zdjecie ale jutro postaram sie zrobic bardziej szczegolowe...Podkreslam, ze chce kupic wiecej roslinek lecz moj stan finansowy na to mi nie pozwala...A jutro kurcze do szkoly...;/:P:P.

Jestem przygotowany na krytyke:D..poprawiajcie nowicjusza...wlasnie po to piszę ten wątek:)