Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kirysy i ich potomstwo  (Przeczytany 7526 razy)
Duck
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Sierpień 20, 2008, 20:48:24 »

Hmmm,  kupywałem kirysy w grudniu i były wielkościowo takie same. Po pół roku (trochę więcej) są widoczne różnice w budowie i wielkości. Tutaj http://www.akwarium.info.pl/index.php?Itemid=62&id=37&option=com_content&task=view znalazłem kiedyś opis kirysków. Skoro to samiec roznosi ikrę to u mnie jest on wyraźnie większy od samicy...

A co do tarła...przy okazji np. sprzątania dna podmień wodę w akwa na parę stopni chłodniejszą. Nie dużo 2-3 stopnie. W ciągu 2-3 dni będzie tarło. Nie zebrana ikra zniknie zjedzona przez inne ryby w kilka chwil od złożenia-zanim stwardnieje.

A co do moich "maluszków" to na razie żyje ich 4. 3 mają ok 1-1,5cm a jeden zupełnie malutki-wykluł się 2 dni temu. Czytałem o zbieraniu ikry... Ja ją zostawiłem, ponieważ zauważyłem, że służy za pokarm maluchom...

[23.08.2008]
   Najmniejszy żył jeszcze dzień..  Cry pozostałe trzymają się całkiem nieźle Cheesy Są przezroczyste (bo to albinosy) i  widać im wszystkie kiszki  Cheesy
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2008, 20:51:44 wysłane przez Duck » Zapisane
VEGEtacja
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 10, 2008, 21:30:31 »

ile cm muszą mieć kiryski?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: