Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gupik + brzanka??  (Przeczytany 12743 razy)
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 31, 2008, 08:15:03 »

słuchajcie, czy na pewno będę potrafił kontrolować ilośc ampularii akwarium/?
a i czy warto kupować na allegro te ślimaki ?? bo w zoologicznym bardzo drogie :/ i czy nic nie zrobia krewetkom ??

pozdrawiam

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #16 : Styczeń 31, 2008, 12:02:36 »

ślimaki wcale nie niszczą roślin -jedzą tylko te obumarłe , glony jedzą ale pewnie nie w takich ilościach jak byś chciał. populacje ampulari kontroluje się naprawdę łatwo ale dla pewności kup neritiny one nie rozmnażają się w akwa -składać jaja mogą ale w słodkiej wodzie nic się nie wylęgnie. O krewetki też możesz być spokojny. Co do cen to u mnie w sklepie ampule są po 3zł a neritiny po 6zł.

tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Styczeń 31, 2008, 12:34:16 »

Wilkie dzięki  Grin
to kupię 5  neritinów (chciałbym żeby zawsze ich tyle było bo po ostatniej pladze z zatoczkami to mam dosyć ślimaków ale dobrze czyszcza rośliny i dno) i chciałbym zawsze mieć taką ilość  Wink
pozdrawiam

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Styczeń 31, 2008, 13:57:41 »

Neritiny żywią się wyłącznie glonami. Nawet najdelikatniejszych roślin uszkodzić nie mogą Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #19 : Styczeń 31, 2008, 20:25:57 »

polexcam zatocza rogowego Wink slicznie rozprawia sie z ze wszystkimi szerokolistnymi roslinkami- mi slicznie zjadl nurzance i cryptokoryny Wink poki co wracaja do normy Wink

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Luty 05, 2008, 10:55:54 »

Brzanki... mam 10 sztuk i strasznie dziwne te rybcie. Walczą tylko między sobą. Nigdy nie widziałem żeby podgryzały inne rybki - ale krewetki 30 sztuk mi zniknęło... i zatoczka też ani jednego nie widać... od czasu do czasu zniknie jakaś młoda mała rybcia - no ktoś to musi robić i myślę że to właśnie brzanki.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Julka10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Luty 06, 2008, 12:15:57 »

Ja nie radze, ponieważ Brzanki Sumatrzańskie to troszeczke nie miłe i zadziorne rybki. Poobrgryzają ogonki. Sad
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: