Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki zimnowodne?  (Przeczytany 14931 razy)
Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 10, 2008, 11:56:06 »

Ok. Dziekuję Wam Panowie za odpowiedzi  Good ! Good !
Dowiedziałem się trochę i będę działał aby rybki miały jak najlepiej Wink

Pozdrawiam Was Wink

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #16 : Styczeń 10, 2008, 12:01:20 »

a właśnie przez nie uwagę molinezja mi wyskoczyła i leżała chwilę od ostatniego posta  Grin Grin i teraz taka trochę osłabiona  Sad
nie masz pokrywy Huh jeśli tak to warto się w nią zaopatrzyć bo następnym razem możesz tak szybko nie zauważyć ''wyskoczka'' i potem znalezć ''suchara''  Sad

Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Styczeń 10, 2008, 12:45:04 »

Standartowo miałem szybę, ale jak założyłem pierwszy raz akwarium 3 lata temu, to położyłem na łóżku jak zmieniałem wystrój w akwarium i mama nie zauważyła i usiadła  Grin
Dzisiaj dotnę sobie nową szybkę, bo dopiero co w poniedziałek założyłem akwarium i jakoś tak na razie nakrywałem inną szybką, ale teraz zapomniałem nakryć bo zmieniałem temperaturę na grzałce, a termostat mam w grzałce a grzałka wewnątrz akwarium.

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Styczeń 10, 2008, 14:58:23 »

to jakie masz oświetlenie ?

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Styczeń 10, 2008, 15:59:10 »

W tej chwili mam żarówkę 40W

marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...

« Odpowiedz #20 : Styczeń 10, 2008, 17:47:46 »

Słabe Sad Mi się wydaje(bo przynajmniej nie zauważyłem na allegro) ta pokrywa musi być zrobiona samemu  Afro a tę żarówkę to zmień na świetlówkę(ja takiej używam do czytania jak jósz się wszystkie spalą hehe Grin Tylko ja kupujesz świetlówkę kupuj Philipsa bo ma fajne światło no i świeci długo Cool Mi jedna się spaliła po 2,5 miesiąca hehe papa

GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Styczeń 10, 2008, 18:15:36 »

No pokrywe musiałbym sam zrobić, może kiedyś zrobie, na razie tylko szyba, no może żarówkę jeszcze jedną dołożę, ale ta żarówka daje takie zimne białe światło dość mocne, coś jak świetlówka, a nie jak taka normalna lekko żółte takie normalne domowe światło.

Anfield
T29
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Styczeń 12, 2008, 04:48:57 »

z tym dokupywanie gupików to nie przesadź bo będziesz miał gupikarium  Tongue
na mój gust jeśli pozbywasz się mieczyków i molinezji to powinieneś trzymać 1 samiec i 2-3 samiczki, nie dopuść by było na odwrót! (przewaga samców) bo samiczka będzie zaganiana non stop  Wink jeżeli myślisz, że za mało ich - spokojnie rozmnożą się  Wink

po za tym ja na Twoim miejscu wybrałbym pomiędzy neonami a razborami i dał małe stadko jednego gatunku + coś na dno bo chyba nie masz nic przydennego  Huh (nie licząc glonka, który zapewne raz jest na ściance a raz przy dnie  Wink a i tak będziesz musiał go oddać )

tak więc może:
4x gupik (1+3)
6x neonek lub 6x razbora
3x kirysek

oczywiście to tylko sugestia  Smiley
pozdrawiam

T29 Cheesy
Pozdrawiam
Zibo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Styczeń 12, 2008, 10:35:18 »

Dzięki za sugestie Wink
Gupiki to będą dodatki, tak jak mówisz 1+3, jeszcze nie widziałem na żywo razborek, ale zrobie sobie może 10 albo tych albo tych i dobrze czasami Was poczytać bo faktycznie rybki też warstwami pływają i jakiś kirysek by się przydał. Dzięki Cheesy

----
15-01-2007
----
Kupiłem dziś 5 neonów inesa, także razem mam 7, kardynałki oddałem dziewczynie do złotej rybki bo zimnowodne.
Kupiłem też roślinki moczarki 10szt po 1zł /1szt Cheesy i dwie doniczkowate, ale nie znam się jakie to mogą być.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2008, 09:47:25 wysłane przez Zibo » Zapisane

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: