Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « rozsadziło glonojada :(
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rozsadziło glonojada :(  (Przeczytany 3290 razy)
bierny
Nowy
*

« : Marzec 05, 2004, 22:46:57 »

pewnego dnia gdy przyszedlem do domu,  zobaczylem ze moj glonojad nie zyje Sad wygładał jak by mu brzuch wysadzilo, zero wnetrznosci az do kregosłupa pusto. Najdziwniejsze bylo to ze wczesniej rybka nie wykazywala jakich kolwiek objawow choroby a wręcz przeciwnie byla "pelna zycia". Czy to moze miec cos wspolnego z nawozen ktory dodalem do wody dzien wczesniej? na pewno nie przedawkowalem. Dodam, ze byl to glonojad syjamski. prosze o pomoc

podalem nawoz FLORENA 5ml na 40 litrow wody, na opakowaniu zalecane jest dawkowanie 10 ml na 40l wody wiec, wiec chyba nie przedawkowalem
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Marzec 06, 2004, 08:29:38 »

może po prostu padł, a współmieszkańcy mieli wyżerkę.

gg:1384140
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Marzec 06, 2004, 11:11:48 »

Tak, to że rybcia nie miała już brzuszka, to sprawka innych rybek. Też kilka razy miałam takie przypadki. Co mogło być przyczyną śmierci glonusia?? Hmm... Jeśli był przedtem zdrowy to trudno powiedzieć co mu mogło zaszkodzić. Może rzeczywiście ten nawóz :?: Może rybcia była zbyt wrażliwa na niego.....

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 06, 2004, 11:13:05 »

jaki to byl nawoz.. i jaka dawka...

ja podaje co dziennie 2ml nawozu (akwa 100l) i nigdy nic takiego mi  sie nie przydarzylo.
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Marzec 06, 2004, 16:04:35 »

Mnie też kiedyś wysadziło brzuszki glonojadom ale mi to grzałka wtedy padłą i ugotowało mi wszystkie rybki miałem 6 zbrojnikó niebieskich i wszystkim wysadziło brzuchy to było pare lat temu potem nie powtórzył mi się taki przypadek:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: