Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ZOO Market 2006  (Przeczytany 2069 razy)
malzonka
Super aktywny

« : Wrzesień 09, 2006, 19:48:53 »

Byłam i liiiipaaaa   Wściekły Wydane bez sensu 15 PLN. Bez sensu jeśli chodzi o akwarystykę - przynajmniej moim zdaniem. Akwaria bez rewelacji, w niektórych sklepach sa o niebo piękniejsze. Jedyne co to bardzo fajne sumy - nie wiem niestety jak się nazywają, ale na 100% ktoś z Was je nazwie, płaszczka, ładna aranzacja z molinezjami balck molly - niestety nie mam fotki, ale biały piasek, białe tło, czarne cienkie gałązki i czarne rybki. Efekt naprawdę warty uwagi. Zbiorniki były w zasadzie monogatunkowe. Bardzo fajny był jeden zbiornik z paletami, ale tylko pod jednym względem - byli rodzice z dzieciaczkami. Mozna było zobaczyć jak maluchy jedza z matki. Jednak jeden zbiornik spalił wystawę. Zbiornik z małymi paletkami i w tym jedna błękitna martwa. Porazka.
Kolejny idiotyczny pomysł to wstawienie pomiędzy akwaria "samochodu" plastikowego wypełnionego piłkami - taka zabawa dla dzieci. Pomysł ok, ale nie w takim miejscu !!!! W zasadzie nie przemyślane baaardzo.
Cała reszta targów to jak zwykle. Choc zachwyciły mnie kury i zarąbiste prosiaki morskie. Wklejam kilka fotek. W zasadzie nawet nie bardzo było co pstrykać. I nie było warunków bo ludzi od groma, cała masa dzieci pętających sie pod nogami, walacych łapkami w szyby w akwariach. Otoczenie totalnie nie sprzyjało obejrzeniu i zastanowieniu się nad kompozycją czy aranżacją.

To takie moje wrażenia z targów.

No i właśnie te sumy, które nie wiem jak się nazywają.

Tanganika z Tropheusami - tez bez rewelacji

Zbiornik z zaprzyjaźnionego sklepu, ale tylko lewa strona, reszta wyszła nieostro niestety

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 09, 2006, 20:26:27 »

Ten sum po lewej to Phractocephalus Hemiliopterus, czyli sum Czerwonopłetwy - ryba dorastająca do 120cm. długości. W akwarium gdyńskim pływają 2 spore okazy Smiley przepiękne.

A ten po prawej to Pseudoplatystoma Fasciatum.

Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 09, 2006, 20:31:27 »

To te są w takim razie dorosłe. Ogromne ryby, ale przepiękne.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 09, 2006, 22:57:41 »

Ten sum po lewej to Phractocephalus Hemiliopterus, czyli sum Czerwonopłetwy - ryba dorastająca do 120cm. długości. W akwarium gdyńskim pływają 2 spore okazy Smiley przepiękne.

A ten po prawej to Pseudoplatystoma Fasciatum.

Smiley
pomyliłes prawo z lewo Wink

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 10, 2006, 07:22:11 »

Aaaaaaaaa, faktycznie  Embarrassed Embarrassed  Grin

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: