Jak juz nazbieralem te 3 kafle to nie mam zamiaru oszczedzac na tym akwa... na oku mam
http://allegro.pl/robizoo-akwarium-240l-pokrywa-aluminium-szafka-i1710224291.html +doplata za 2x T5 54W 1400ZL+koszt(150) wysyłki chyba ze ktos zna jakis sklep na dolnymśląsku, który dowiezie do klienta za free xP jeszcze jedno ale mam co do szafki ., mianowicie jest ona przystosowana do aqwa profilowanego 216l
a to jest 240?O co kaman?Producent sie Rypnoł czy naciaganie?
Filtr : tetra tec ex 700 juz mam w tym 54l 200ZL
Grzalka mysle ze nie bedzie potrzebna bo akwa bedzie stalo jakies 3-4 m od kominka. To zimą bedzie cieplo a latem to wiadomo 0
Oswietlenie: dostane niby z akwa ale mysle ze warto by je wymienic Tu bym prosil o porade(z odbłyśnikami mysle ze wyjdzie z 250)
CO2: Hmm... Mysle ze nie bedzie potrzebne.Jeszcze musze poczytac czy to sie opłaci.Tez mozecie doradzic [akwa bedzie Ameryka PŁD (biotopu jeszcze nie ustalilem ,ale napewno nie bedzie to BW)
Napowietrzacz:mysle ze deszczownia w kierunku tafli wody wystarczy,ale jak by co to mam jeszcze brzęczyk tetra tec aps 100 wydatek 75 zl
Ozdoby&skalki& Podłoże z 300 zl
Rośliny & ryby: To narazie jeszcze zostawie bo trzeba przemyslec :mysle ze cos okolo 300-400 zl
Chemia:mysle zeby jak najmniej ale napewno zestaw JBL wszystkich testow sie przyda 150 zl
Wynika z tego ze mam do wydania jeszcze jakies 450 zł
co polecicie dokupic? x)
PS Zaraz pewnie ktos bedzie pisal ze za taka kase idzie kupic 375l ,ale mi zalezy zeby to bylo miejsze aqwa markowe niz jakis duzy szajs