Ramirezki też odpadają bo mam parkę w 25L.
Proponuję żebyś te Ramirezy wrzucił do tego 112l akwarium, bo w 25l to one się męczą. i masz obsadę w 112l np. te Barwniaki + 2+2 Ramirezy i git.
Te 25 litrów za dużo się nie będzie różnić od połowy 112L. Długość akwa 25L wynosi 40cm czyli połowę z 112, wysokość nie ma znaczenia. A w 112 i tak dalej niż za połowę nie wypłyną. Wiem, że zabrzmi to amatorsko, ale od 6 miesięcy sobie tam same pływają i wyglądają zdrowo. Zresztą wcześniej jak pisałem o Ramirezkach w 25l nikt nie miał pretensji o pojemność. Swoją drogą kiedyś gdy zastaniawiałem się nad 25L akwa, to gdzieś na forum o pieleniczkach znalazłem podobne eksperymenty. Tyle, że tam się nie udało. Postanowiłem spróbować i regularnie co 3 tyg mam ikrę.
Szukam coś co będzie podobne gabarytowo do Barwniaków i dałoby rade w miarę się wzajemnie "dogadywać". Niejednokrotnie na "naszych akwariach" bywały mixy. Co z tego wychodziło to autorzy tematów nie pisali;)
Oczywiście druga para nie jest musem, jak się nie dopasuje, to nic na siłę - zostaną bocje siatkowane po drugiej stronie akwa.
Pozdrawiam