Mam pytanie mam krewetki Red Cherry[wszystkie praktycznie dorosle duze czerwoniaste] i w tym zbiorniku mam 2 korzenie pare roslinek maja sie gdzie schowac . Chce je przelozyc do innego akwa lecz tam nie ma korzeni nie ma miejsca za którym mogły by sie schowac nie będą sie stresowac? W tym akwa drugim tez jest Bojownik[tam gdzie sa redki teraz tez jest]
Ten drugi bojownik nie ruszał White Pearl tak mi mowil znajomy w tym drugim akwa sa oczywiscie rosliny plus kawaleczek mechu jawajskiego na kamyrku .
Chodzi mi o to czy krewetki beda sie bardzo stresowac czy jesli bojek nie bedzie zwracal uwagi będą sie czuły dobrze?
Myśle, że krewetki powinny mieć w zbiorniku jakieś kryjówki. Z własnego doświadczenia wiem, że nic im z tego powodu nie będzie. Trzymałem je rezem z bojownikami w pustym akwarium i dobrze im bylo:)
I pytanko jeszcze jak wyławiam krewetki metodą jakiegoś tam naczynia np plastikowy kubek z tabletkami czy czymś dla kreweć w srodku żeby je tam zwabić to przy zapalonym świetle czy zgaszonym robic?
Czy nie ma różnicy ?
Ja czekałem aż się pojawią (wyjdą z kryjówek) i łapałem je do siatki bez żadnego wabienia.