Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gibiceps  (Przeczytany 5273 razy)
Lisu
Nowy
*

« : Sierpień 09, 2004, 13:57:54 »

Witam. Chcialbym sie czegos dowiedziec  wiecej na temat tej ryby.Jaka wielkosc osiaga?czy jest trudny w hodowli?czy mozna go rozmnazac?czym  karmic go?
z góry dziekuje
Pozdrawiam Smiley
CichlidenFan
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2004, 08:15:22 »

Gibiceps czyli Glyptoperichthys gibbiceps dorasta do dosyć pokaźnych rozmiarów. Około 50cm, nawet w niedużym akwarium może urosnąć bardzo duuuży. Jest mało wymagający, temp. 24-27 stopni celsjusza. pH 6,5-7,5 - choć i większe zniosą. Najlepiej wpisz w jakiejś wyszukiwarce: Glyptoperichthys gibbiceps.

CichlidenFan
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2004, 08:56:15 »

Noo tak skromnie 50 cm SmileySmileySmiley Fajnie lepszy od pielęgnicy pawiookiej moze mojemu bratu go zaproponuje zeby sobie kupił zamiast pawiookiej  :lol:

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2004, 12:21:47 »

Jeśli chodzi o rozród tej ryby to niestety w niewoli nie stwierdzono nawet prób przystąpienia do tarła Sad. Większość ryb tego gatunku dostępnych na naszym rynku pochodzi z azjatyckich ferm gdzie rozmnażane są w warunkach półnaturalnych. Naukowcy przypuszczają że ryby te na czas tarła schodzą na duże głębokości (ciśnienie kilku atmosfer, czyli kilkadziesiąt metrów słupa wody !) gdzie w pionowych ścianach z mułu drążą jamy w których dochodzi do tarła.

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2009, 01:47:22 »

Ja odkopałem temat bo nie chce zakładać nowego,chciałem się spytać czy gibicepsy zjadają drewno tak jak Panaque ??

Wyczytałem gdzieś na forum zbrojniki.info że zjadają,to prawda Huh

Pozdrawiam

nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 12, 2009, 19:26:50 »

Jeśli chodzi o rozród tej ryby to niestety w niewoli nie stwierdzono nawet prób przystąpienia do tarła Sad. Większość ryb tego gatunku dostępnych na naszym rynku pochodzi z azjatyckich ferm gdzie rozmnażane są w warunkach półnaturalnych. Naukowcy przypuszczają że ryby te na czas tarła schodzą na duże głębokości (ciśnienie kilku atmosfer, czyli kilkadziesiąt metrów słupa wody !) gdzie w pionowych ścianach z mułu drążą jamy w których dochodzi do tarła.

To trzeba kupić głębokie akwarium i rozmnażać ;d

Zapraszam do mojego akwarium:
112L
akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2009, 22:05:40 »

albo wsadzić pare sztuk do studni na działce  Afro Grin

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2009, 15:11:52 »

nie ma szans rozmnożyć tej ryby w akwarium, no ale jak by nie gigantyczne rozmiary i to ze ma szybki metabolizm . spoko rybcia

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
margin
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Listopad 23, 2009, 16:19:03 »

aresik, czy Ty dzisiaj jakiegoś rozwolnienia dostałeś Huh po co odkurzasz stare tematy i nabijasz posty, normalnie nie ma co poczytać na forum, tylko Twoje bzdury Undecided

aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Listopad 23, 2009, 16:48:56 »

Grin ocho dostałem opieprz

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #10 : Listopad 23, 2009, 21:25:52 »

aresik zamiast zabaw w archeologa skup się na aktualnych problemach forumowiczów.
Usunąłem Twoje posty wlewające falę świeżości w tematach zapomnianacyh przez świat oraz scaliłem te pisane jeden pod drugim Smiley
Temat zamykam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 00:25:57 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: