Lisu
Nowy

|
 |
« : Sierpień 09, 2004, 13:57:54 » |
|
Witam. Chcialbym sie czegos dowiedziec wiecej na temat tej ryby.Jaka wielkosc osiaga?czy jest trudny w hodowli?czy mozna go rozmnazac?czym karmic go? z góry dziekuje Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CichlidenFan
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2004, 08:15:22 » |
|
Gibiceps czyli Glyptoperichthys gibbiceps dorasta do dosyć pokaźnych rozmiarów. Około 50cm, nawet w niedużym akwarium może urosnąć bardzo duuuży. Jest mało wymagający, temp. 24-27 stopni celsjusza. pH 6,5-7,5 - choć i większe zniosą. Najlepiej wpisz w jakiejś wyszukiwarce: Glyptoperichthys gibbiceps.
|
|
|
|
|
|
CichlidenFan
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2004, 08:56:15 » |
|
Noo tak skromnie 50 cm    Fajnie lepszy od pielęgnicy pawiookiej moze mojemu bratu go zaproponuje zeby sobie kupił zamiast pawiookiej :lol:
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2004, 12:21:47 » |
|
Jeśli chodzi o rozród tej ryby to niestety w niewoli nie stwierdzono nawet prób przystąpienia do tarła  . Większość ryb tego gatunku dostępnych na naszym rynku pochodzi z azjatyckich ferm gdzie rozmnażane są w warunkach półnaturalnych. Naukowcy przypuszczają że ryby te na czas tarła schodzą na duże głębokości (ciśnienie kilku atmosfer, czyli kilkadziesiąt metrów słupa wody !) gdzie w pionowych ścianach z mułu drążą jamy w których dochodzi do tarła.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akwarysta88mp
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2009, 01:47:22 » |
|
Ja odkopałem temat bo nie chce zakładać nowego,chciałem się spytać czy gibicepsy zjadają drewno tak jak Panaque ?? Wyczytałem gdzieś na forum zbrojniki.info że zjadają,to prawda  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nestoor
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 12, 2009, 19:26:50 » |
|
Jeśli chodzi o rozród tej ryby to niestety w niewoli nie stwierdzono nawet prób przystąpienia do tarła  . Większość ryb tego gatunku dostępnych na naszym rynku pochodzi z azjatyckich ferm gdzie rozmnażane są w warunkach półnaturalnych. Naukowcy przypuszczają że ryby te na czas tarła schodzą na duże głębokości (ciśnienie kilku atmosfer, czyli kilkadziesiąt metrów słupa wody !) gdzie w pionowych ścianach z mułu drążą jamy w których dochodzi do tarła. To trzeba kupić głębokie akwarium i rozmnażać ;d
|
|
|
|
|
|
Zapraszam do mojego akwarium: 112L
|
|
|
akwarysta88mp
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 13, 2009, 22:05:40 » |
|
albo wsadzić pare sztuk do studni na działce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2009, 15:11:52 » |
|
nie ma szans rozmnożyć tej ryby w akwarium, no ale jak by nie gigantyczne rozmiary i to ze ma szybki metabolizm . spoko rybcia
|
|
|
|
|
|
do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
|
|
|
|
margin
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 23, 2009, 16:19:03 » |
|
aresik, czy Ty dzisiaj jakiegoś rozwolnienia dostałeś  po co odkurzasz stare tematy i nabijasz posty, normalnie nie ma co poczytać na forum, tylko Twoje bzdury 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aresik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 23, 2009, 16:48:56 » |
|
 ocho dostałem opieprz
|
|
|
|
|
|
do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 23, 2009, 21:25:52 » |
|
aresik zamiast zabaw w archeologa skup się na aktualnych problemach forumowiczów. Usunąłem Twoje posty wlewające falę świeżości w tematach zapomnianacyh przez świat oraz scaliłem te pisane jeden pod drugim Temat zamykam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 00:25:57 wysłane przez Grajewiak »
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15  160l na ziemi!
|
|
|
|