|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 11, 2009, 21:46:48 » |
|
zibi zobacz jak wyglądają branki rekinie w nie wielkim 1400 l akwarium, według mnie za dużo chwastów bo ryby pływają przy przedniej szybie no ale pływają.
A tu w zbiorniku nie wiele większym od spłuczki do kibla i stoją w miejscu więc masz porównanie co do zbiorników,i chyba teraz będziesz wiedział jaki się nadaje.
|
|
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 11, 2009, 22:02:01 » |
|
Rekinie są naprawdę pieknymi rybami, sam miałem 4 maluszki kiedyś i miło je wspominam 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
zibi
Bywalec

kocham to ;]
|
 |
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 11, 2009, 22:04:41 » |
|
Ja je kocham  świetny ten 1 filmik  prezentują wszystkie swoje walory  ja bym to inaczej urządził...jakieś fajne korzenie i mech chyba by im wystarczyło?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 11, 2009, 22:36:11 » |
|
No oczywiście że korzenie roślin jak na lekarstwo bo dla tych ryb najważniejsza jest przestrzeń, a do cholendrów jak na pierwszym filmiku się nie nadają.Z tymi brzankami świetnie wyglądają sumy rekinie, nie koniecznie muszą to być przedstawiciele rodzaju Pangasius bo wtedy dla tych ryb 2000 l to minimum. Ale coraz częściej dostępne Schilbe mystus które dorastają do 30 cm, oczywiście są ławicowe i chociaż 10 sztuk. Tak wyglądają http://rybicky.net/obr/ryby/max/427.jpg http://images.google.com/imgres?imgurl=http://home.arcor.de/welse/Schilbe1.jpg&imgrefurl=http://home.arcor.de/welse/pics_Schilbe_mystus.html&usg=__6u_gmy7UuAsMvAvQRXaswKjSg-c=&h=252&w=466&sz=43&hl=en&start=5&tbnid=f3l-5YFF3flcIM:&tbnh=69&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3DSchilbe%2Bmystus%26gbv%3D2%26hl%3Den%26sa%3DGNa dno 15-20 bocji wspaniałych a jeżeli byście stawiali baniak np. 280 dł 80 sz 60 wys 1344 l i macie oczko wodne albo lubicie jeść ryby to na dno może być Sterlet Acipenser ruthenus nie mylić z jesiotrem chociaż to ta sama rodzina. http://www.fishbase.de/images/species/Acrut_u2.jpg
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2009, 23:04:42 wysłane przez Drago »
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
zibi
Bywalec

kocham to ;]
|
 |
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 11, 2009, 22:57:14 » |
|
Drago bardzo serdecznie dzięqję za pomoc  jednak to będzie akwa jednogatunkowe tzn tylko rekinie  jestem zafascynowany tymi rybami, już nawet mam wyobrażenie takiego akwa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 11, 2009, 23:06:05 » |
|
A na jakie wymiary się zdecydowaliście,czy jeszcze się nie zdecydowaliście ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec

kocham to ;]
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 11, 2009, 23:08:52 » |
|
będzie to od 2 do 2,5m długości na 0,5m szerokości wysokość chyba nie ma dużego znaczenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 11, 2009, 23:17:11 » |
|
Wysokość nie chociaż 50 cm powinno mieć, szerokość mogła by być trochę większa chociaż 60 cm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec

kocham to ;]
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 11, 2009, 23:19:59 » |
|
tak czy siak będzie ogromne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 12, 2009, 07:53:06 » |
|
tak czy siak będzie ogromne  Ogromne to jest jak ma pare tys. litrow, takie ponizej tysiaca moze byc tylko duze  Ale zycze Ci jak najwiekszego  i chetnie poogladam jak juz bedzie gotowe z plywajacymi "rekinkami" - tez jestem ich fanka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec

kocham to ;]
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 12, 2009, 16:45:55 » |
|
Jak zaczynałem ten wątek to wszyscy się mnie pytali co ja widzę w tych rybach bo ani to ładne ani fajne. A teraz się nagle wszystkim podobają 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2009, 16:49:58 wysłane przez zibi »
|
|
|
|
|
|
Drago
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 13, 2009, 02:22:31 » |
|
Bo na tym forum ładne i fajne są gupiki z ich odwiecznym problemem ciąży ( kiedy urodzi, czy przenosić czy nie i tak dalej) i molinezje reszta ryb to margines którym nie warto sobie zawracać głowy. Mi się te brzanki podobają sam je nawet miałem ale najlepiej prezentują się z sumami rekinimi, wtedy to arcydzieło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shogun4
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 13, 2009, 06:57:43 » |
|
250x60x50, czyli 750 litrów i tego trzeba się trzymać  Raczej tak. Najwyżej 250x50x50, ale po obejrzeniu tych filmów mniej już na pewno nie. Ten mój wcześniejszy pomysł to chyba jednak było trochę za nisko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|