artur1995Sprawdź ile masz łącznie mocy z tych żarówek. Czy to żarówki w pokrywie? Myślałem że do 60L ładują już świetlówki...
Co do Mieczyków to nie wiem ale one potrzebują dość dużego akwarium, myślę że harem 1+2 byłby ok. Co do "glonojada" to jak się nie nauczysz mówić poprawnie wyślę w Twoim kierunku gołębia z niespodzianką. Jeśli masz na myśli ciemną rybkę z przyssawką to zapewne na myśli masz Zbrojnika Niebieskiego a nie "glonojada". A Zbrojnik niebieski potrzebuje akwarium od 100L w górę ponieważ dorasta do sporych rozmiarów i jest rybką terytorialną nie tylko w trakcie tarła.
"Parę Neonek" - błąd. Neony to ryby ławicowe. Od 15sztuk w górę. Jeśli dołożysz parkę Gupików to po paru miesiącach dojdzie do PRZERYBIENIA akwarium chyba że będziesz odławiał. Oczywiście Gupiki dają na początku zabawy akwarystycznej sporo radości gdy zaczynają się rozmnażać. Jednak po jakimś czasie ryb się robi zdecydowanie za dużo.
Co do "co je dana rybka":
www.google.com.
Weź pod uwagę moje w/w rady i napisz obsadę, którą chciałbyś kupić. Zweryfikuje się.