Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « prętnik karłowaty i neonki co myślicie
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: prętnik karłowaty i neonki co myślicie  (Przeczytany 23458 razy)
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Czerwiec 30, 2009, 11:25:22 »

ja miałem też kiedys ramirezy, (ich ubarwienie było oryginalne) ale zdechły mi po jakims czasie. Okolo miesiac temu kupilem 3 pretniki(samce - z powodu braku samic) ale po jakims czasie 2 padły. Wybrałem sie do zoologicznego i znów nie było samic Wściekły wiec dokupilem 3 samce. Cały czas czekam na samice. / Ja też jestem z Opola, kupuje rybki w sklepie ZOO na pasażu w realu lub żadziej w Skalarze

najpierw proponuje koledze zrobić w akwarium odpowiednie warunki dla ryb a dopiero potem je wpuszczać zapobiegnie to ich zdychaniu.
Gordon51
Nowy
*

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 30, 2009, 17:50:32 »

nie wpuszczalem ich do nowo zalozonego akwarium. Założyłem je juz ponad rok wczesniej

119l, wielogatunkowe akwarium
katarina
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 30, 2009, 18:33:41 »

ja miałem też kiedys ramirezy, (ich ubarwienie było oryginalne) ale zdechły mi po jakims czasie. Okolo miesiac temu kupilem 3 pretniki(samce - z powodu braku samic) ale po jakims czasie 2 padły. Wybrałem sie do zoologicznego i znów nie było samic Wściekły wiec dokupilem 3 samce. Cały czas czekam na samice. / Ja też jestem z Opola, kupuje rybki w sklepie ZOO na pasażu w realu lub żadziej w Skalarze
dziewczunki prętnika można dostać w opolu druga ulica koło starego opolanina sklep jest tam od 30 lat po schodkach koło cytruska pozdrawiam
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 30, 2009, 18:52:38 »

nie wpuszczalem ich do nowo zalozonego akwarium. Założyłem je juz ponad rok wczesniej

a czy ja mówie że je wpuszczałeś do świeżego akwa? ja mówie że zdychają ci bo nie potrafisz zrobić im odpowiednich warunków do życia(czyt. parametry wody,filtracja itp.) jakaś przyczyna tych zgonów musi być.
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: