Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Opaczek Giętkoząb  (Przeczytany 2834 razy)
Gojada95
Nowy
*

« : Kwiecień 19, 2009, 19:51:15 »

Mam w swoim baniaku opaczka szukałam w inernecie coś na ich temat ale nic pomocnego nie znalazłam
Więc prosze o pomoc
baniak 112 l
wiem na jego temat tyle ze zeruje w nocy i zjada wszystko z dna, a z reguły jest spokojnym, choć płochliwym mieszkancem baniaczka
                          z góry thx      
margin
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 19, 2009, 20:46:03 »

Mam takiego już 12 lat (Synodontis). Rośnie duży (ok.30 cm), jest wytrzymały i silny, je wszystko i nie pogardzi ikrą oraz małymi rybkami.

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2009, 21:48:26 »

A skąd wiesz że to opaczek, ryb z rodzaju Synodontis jest 129 gatunków nie które zwłaszcza większe gatunki są agresywne w stosunku do mniejszych ryb i osobników swojego rodzaju zwłaszcza w małych akwariach .Nie lubią światła potrzebują kryjówek i przestronnych zbiorników ,ale jeżeli Twój to opaczek to nazywa się Synodontis nigriventris Giętkoząb czarnobrzuchy i twoje akwarium mu wystarczy nie wiem czy to czytałaś , tu jest trochę wiadomości.
http://www.akwarium.net.pl/adv/synodontis_nigriventris.htm

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: