... Co mogłabym jeszcze dla niej zrobić, proszę o pomoc.
w takim akwarium nic.. najlepiej oddać bo powodem może być ciasnota... te platki też oddaj i zostaw sobie ze 4 , bo 38l to ma moje wiaderko w którym podmieniam wode.. co z tego że się do nieś przywiązałaś? jak naprawde się przywiązałaś to powinnaś chcieć dla niej jak najlepiej a nie na chama walisz to co ci się podoba bez względu na to, czy będzie Ok... rybka pewnie zdechnie, bo w takim akwa jej nie wyleczysz! Paletki to bardzo duże ryby, na 1 powinno przypadać ok 50l wody a w twoim przypada może niecałe 5...
nie mam w akwarium paletek, przeczytaj dokładnie zanim kogoś zjedziesz =)
oczywiście masz prawo mi zarzucić, że z pełną premedytacją przetrzymuję ją w za małym akwarium, ale do zoologicznego jej nie oddam, nie znam nikogo kto hoduje rybki i miałby dla niej warunki.
Akwarium założyłam jakieś pół roku temu i bardzo się starałam dobrać dobrą obsadę do tego wiaderka, żeby nie popełnić błędu jak kilka lat temu z danio. Wydawało mi się że 9 platek w 38 l to nie za dużo??
Wracając do tematu, nie napisałam tego, ale wolałabym nie używać żadnej chemii. Nie wiem czy lek na pleśniawkę coś da, bo to raczej nie ta choroba.