Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: JBL FilterStart  (Przeczytany 1804 razy)
suchy_5
Nowy
*

« : Marzec 29, 2009, 16:53:23 »

Mam pytanie ale nie wiem czy dobrze zadalem w tym dziale .
ostatnio przegladajac chemie do akwari wyczytalem ze JBL FilterStart to dobry srodek chcialbym prosic o opinie fachowcow , jezeli ktos z was tego uzywal prosilbym o odpowiedz jak dokladnie tego uzywac i w jakich okolicznosciach ??

A jeszcze jedno pytanie czy testy paskowe sa dokaldne ??

dziekuje i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 16:59:04 wysłane przez suchy_5 » Zapisane
Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2009, 17:34:04 »

Generalnie na forum panuje zasada wpierw poszukaj i poczytaj a później zadawaj pytania.

Ten temat powinien byc chyba w pogaduszkach

Co do testów paskowych to nie są dokładne i jak już to lepiej trochę dołożyć i kupić najtańsze kropelkowe z Rataja. Są w miarę dobre. Paski moga słuzyć do oceny orientacyjnej ale nie dają  dokładnych wyników a jedynie przyblizone. Ogólnie paski nie są polecane

Ten preparat to szczepy bakterii nitryfikacyjnych odpowiedzialnych za przebieg cyklu nitryfikacyjnego. O tych bakteriach tez duzo znajdziesz na forum. Preparat raczej nie zaszkodzi a czy pomoże to niewiadomo - patrz na datę przydatności i pytaj w jakich warunkach był przewożony. Nic nie piszesz czy baniak już stoi czy dopiero planujesz go postawić albo robisz restart.

suchy_5
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2009, 18:29:37 »

akwa juz stoi o ponad 7 miesiecy ale zainteresowal mnie ten temat . A jeszce jedno mam pytanie ile wody powinienem podmieniac i jak czesto a co do uzdatniacza to moze byc tez sol akwarystyczna . uzdatniacz mam wlewac np jak podmieniam wode co tydzien czy co dwa tygodnie czy to nie zaszkodzi rybom  albo jakie najlepsze sa uzdatniacze  ??
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 18:32:06 wysłane przez suchy_5 » Zapisane
Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2009, 18:40:57 »

A jakie masz parametry wody?? Obserwujesz jakieś niekorzystne objawy w swoim akwa??

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: