Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « [Neon Inesa] nieznana choroba - metny odwłok i śnięcie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: [Neon Inesa] nieznana choroba - metny odwłok i śnięcie  (Przeczytany 7115 razy)
Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Luty 13, 2009, 09:11:31 »

Witam po raz kolejny. Dziekuje za odpowiedź. Dostałem swoją lekcję i teraz jak już przyjdzie do stworzenia domku dla rybek to postaram się zrobić wszystko z zasadami sztuki.
Prośbę kieruje do modków o ewentualne przeniesienie tematu do innego działu bo tematyka choroby już została zakończona a jednak chciałbym kontynuować w tym temacie po to aby był on przykładem dla następnych podobnych do mnie.
Wczoraj zastanawiałem się czy z tego akwarium co mi pozostało nie zrobić bazy (woda, podłoże, rośliny) dla mojego kolejnego akwarium. Chodzi o to że jesli udałoby mi sie utworzyć w nim właściwe warunki to po przeniesieniu w/w mediów do nowego zbiornika to stanowiłyby one podstawę na start. Mam na mysli bakterie itp.
Jak na razie w 13-tce woda jest klarowna, glonów nie widać, roślinki powoli rosną. Wodę podmieniam codzienne w ilości około 1/3 bo chciałbym jak najbardziej znęutralizować chemię którą wlałem do niego. I tu pojawia się pytanie dotyczące wody. Otóż jak to jest z podmianami wody. Co robi się z wodą którą ściągam z 13-tki. Czy mam ja wylewać czy może coś innego. Dolewam wodę odstałą. Obok akwa stoi pojemnik z wodą do podmiany.

gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Luty 13, 2009, 16:54:13 »

<< Wczoraj zastanawiałem się czy z tego akwarium co mi pozostało nie zrobić bazy (woda, podłoże, rośliny) dla mojego kolejnego akwarium. Chodzi o to że jesli udałoby mi sie utworzyć w nim właściwe warunki to po przeniesieniu w/w mediów do nowego zbiornika to stanowiłyby one podstawę na start. Mam na mysli bakterie itp. ? ? ? >>

Tak mozesz tak zrobic, niezly pomysl.
A woda z podmiany mozna podlewac kwiaty doniczkowe - duzo lepiej rosna  Cheesy

Cardangel
"Przyrodnik" na swobodzie to jak wariat w samochodzie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Luty 13, 2009, 22:30:17 »

A dzisiaj na dnie pojawily sie takie dziwne biale klaczki.Czy to gnija resztki pokarmu czy moze to cos innego? Klaczki sa wszedzie nie tylko na podlozu, w miejscu podawania pokarmu.

Melmin
"Być Akwarystą... To Sama Przyjemność."
Stały użytkownik

Mój Bojek Którego Już Niema :(

« Odpowiedz #18 : Luty 13, 2009, 22:42:16 »

raczej gnije pokarm, jeśli tam jest Tongue

4 molinezje Black Molly
1 Koza
2 żałobniczki (będzie więcej)
1 sumik kasatka
Traszka Chińska
1 Piskorek
10 neon inessa
2 gupiki
1 chyba skarłowaciały mieczyk (takiego dostałem na urodziny)

akwa 140L.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: