Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: węgorek  (Przeczytany 3901 razy)
ewelka
Nowy
*

« : Lipiec 31, 2008, 08:39:36 »

mam węgorka płci nie znam bo niedawno go kupiłam chciałabym zapytać jakiej wielkości powinien być aby mógł się rozmnażać jak określić jego płeć czym on się różni od płci przeciwnej Huh Proszę o pomoc
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 31, 2008, 08:41:23 »

O mam jeszcze jedno pytanie czym one się żywią a co najchętniej jedzą Huh
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #2 : Lipiec 31, 2008, 08:43:05 »

Cześć,mam 25l. akwa.Chciała bym się zapytać którą z moich rybek najłatwiej rozmnożyć i jak to zrobić mam
-żołobniczki x3 ( dwie samice jeden samiec )
-glonojady x2 (dwa samce niedługo dokupuje jedną samice
-kirysek pstry  i chyba kirysek czerwony nie mogę określić płci bo raczej nie są tego samego wieku jak określić ich płeć
-węgorek x1 ( płeć także nie określona ) Embarrassed
- i dwie rybki prążkowane ( w prążki ) niestety nie pamiętam jak się nazywają ale któregoś dnia sprawdzę
Chcę się także spytać jak opiekować się narybkiem oraz mam pytanie czy moglibyście podać mi wymiary (długość) rybek odpowiednia już do rozmnażania ich???

To Twoja obsada i Ty chcesz te ryby jeszcze rozmnazac? Masz tylko 25l i  kazda z ryb które posiadasz meczy sie w takim litrazu a Ty jeszcze dokupujesz wegorka, chcesz je rozmnazac. Zanim kupisz rybe to sie dowiedz jakie ma wymagania a nie upchac wszystko do sloika, postawic i niech stoi...Wspomniany wegorek dosratsta do 30-35cm. Wyobrazasz sobie to? Ta ryba bedzie dluzsza niz to Twoje akwarium!. Jak ona bedzie miala tam zyc? Jesli osiagnie taki rozmiar bo predzej skarłowacieje... Wściekły
NIE PISZ POSTA POD POSTEM! Opcja zmien w prawym górnym rogu Twojej wypowiedzi.
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=6239.msg48419
http://www.baza_ryb.republika.pl/html/macrognathus_aculeatus.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 08:57:30 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Lipiec 31, 2008, 08:56:33 »

Grajewiak słuchaj pytałam się faceta w zoologicznym mówił że te rybki mogą być u mnie w akwa i dowiedziałam się także od niego że rybki nie rosną takie duże w mniejszych akwariach
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #4 : Lipiec 31, 2008, 08:59:19 »

Jasne ze nie urosna BO SKARŁOWACIEJA! http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=1794.0 przeczytajk ten watek lub chociazby kilka postow zanim zaczniesz sluchac sprzedawcow. Nie martw sie nie jestes pierwsza "zrobioną w konia". Wiele osób na tym forum to juz przechodzilo. Rada: nie sluchaj sprzedawcy w sklepie bo Ci wcisnie wszystko byle tylko mmiec zysk!
Ps. Zanim zadasz pytanie na forum to warto jest poszukac: opcja szukaj lub google.com Wink na takie pytania jak odroznic plec lub jaki p0okarm jedza długonosy bez problemu moglabys znalesc odp.
Zanim znow spytasz tego sprzedawcy o rade to sie zastanow czy ufac osobie która poleca rybe dorastajaca do 35cm do akwa 27l.  Wściekły Wściekły Wściekły
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2008, 09:06:14 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 31, 2008, 09:19:13 »

A po za tym zanim on taki duży urośnie to ja mu sprawie większe akawa
ewelka
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 31, 2008, 09:32:10 »

wiesz prawie wszystko sobie można znaleźć w google  ale po to jest ta strona żeby sobie pomagać Wink ale dzięki za rade o sprzedawcy
 Permamentne pisanie posta pod postem pomimo wcześniejszych uwag
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #7 : Lipiec 31, 2008, 19:47:34 »

wiesz prawie wszystko sobie można znaleźć w google  ale po to jest ta strona żeby sobie pomagać Wink
No jasne ze tak Wink Z tym ze odpowiedz na pytanie ktore zadalas szybcirj znajdziesz w google niz czekajac na odp na forum Wink Warto wpisac nazwe rybki w wyszukiwarke i znajdziesz to co Cie interesuje Wink Jesli nie to dopiero wtedy pytasz na forum.

GG 12591627

160l na ziemi!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: