Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Obsada 216l narożne - skalar, gurami ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 216l narożne - skalar, gurami ?  (Przeczytany 1804 razy)
Piterix
Super aktywny

« : Styczeń 22, 2008, 14:06:08 »

Planuję zmienić obsadę w akwarium 216 itrów narożnym (wysokość 55cm ale odejmując żwirek na dole i powietrze u góry -jest jakieś 45 cm)
Podobają mi się gurami i skalary.
Czy skalary mogą sobie żyć z gurami ?
Ile mógłbym mieć skalarów i górami ?
Czy górami można mieć kilka gatunków ?
Czy jakaś mała rybka (razbora, neon) mogłaby z nimi pływać (żeby skalary nie zjadły)...

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
fish000
Stały użytkownik

mały elektronik :D ( słóżę pomocą)

« Odpowiedz #1 : Styczeń 26, 2008, 23:14:13 »

Możesz je trzymać razem tylko pamietaj ze skalary dorastają do dosc durzych rozmiarów !!
Na na te twoje nie całe 200 l proponuje moze 4 skalary , a do tego kilka gurami , oczywiście mozesz miec kilka róznych gurami !! tylko najlepiej podobnej wielkości !! Jesli moge jakies gurami zaproponowac to proponuje
-gurami mozajkowe - dostepne w karzdym sklepie łatwe w hodowli
-gurami księzycowe - bardzo ładna ryba o biało srebrzystym koloze
daj góra po 4 sztuki !!
Wiem ze za chwile zostane zaatakowany przez czesc ekipy ze to za durzo i za durze ryby na takie małe akwa no ale mysle ze ładnie to bedzie wyglądać i wcale nie bedzie za durzo ryb !!

166 litrów -ogólne
3x zbrojnik niebieski
2x kirysek spiżowy
2x czarna tetra
6 rozbora klinowa
14x neon inessa
4x danio lamparcie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: