Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomysł na mini akwarium  (Przeczytany 5531 razy)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Sierpień 23, 2007, 15:13:54 »

Ja kiedyś kupiłem gupika ze sklepu, i zaraził mi całą obsadę i połowa wraz z nim padła. Dowiedziałem się, że sklepy skupują gupiki z hurtowni, a hurtownia bierze je z azji (a tam są wielkie 'produkcje' ryb na swiatową skalę), a jak wiadomo - panują tam odmienne warunki od naszych. Gupiki tam wychowane, przywyczaiły się do tamtej wody, a potem przyjezdzają do polski, gdzie mamy inną wodę i bakterie w nich, i chorują i łatwa droga do zrazenia początkujących akwarystów. Już dawno nie widziałem zwykłych kundli gupików w sklepach, same 'azjatki'.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2007, 15:15:32 wysłane przez Raffy » Zapisane

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Sierpień 23, 2007, 16:19:03 »

To już zaczynam rozumieć czemu gupiki w krakowskim ZOO Afryka (Galeria Krakowska) są po 5 złotych... Chociaż w tamtym sklepie nic nie kupowałam i nie zamierzam.

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
marrkusss
MOJE AKWA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Sierpień 23, 2007, 16:22:14 »

To już zaczynam rozumieć czemu gupiki w krakowskim ZOO Afryka (Galeria Krakowska) są po 5 złotych... Chociaż w tamtym sklepie nic nie kupowałam i nie zamierzam.

U mnie po 4zeta
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Sierpień 26, 2007, 02:42:25 »

ja wlasnie zaczelem chodowac gupiki, lubie te rybki, stare dobre oklepane, ale mają cos w sobie, szczegolnie dzika forma gupika:)

hellowy
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Sierpień 28, 2007, 18:43:17 »

Coś drogie u was te gupiki, u mnie po 2zł. Żyją mnożą się i ładnie wyglądają Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: