katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 17, 2007, 23:12:58 » |
|
witam a jaki ma byc ten filtr na allegro znalazłam filtr ale od 30l chyba za duży
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 18, 2007, 08:58:43 » |
|
taki tez zakupię dzieki za pomoc a jescze jedno ile krewetek może tam życ  i jakie roslinki tam dac i czy może być bez oświetlenia czy będą tam rosły mchy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 18, 2007, 09:47:13 » |
|
Da radę bez osietlenia - można na parapet. Ale tutaj to musi już być dobre (lepsze i ciekawsze) podłoże - najlepiej w technologi D.Walstad  Myślę, że kilka (2-3) małe krewetki będą ok. Myślę, że mchy też sobie poradzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 18, 2007, 10:16:06 » |
|
Tzn w takim maleństwie bardzo łatwo o glony i destabilizację więc na początek proponowałabym oświetlać lampką biurkową z dobrej jakości żarówką energooszczędną albo 8W świetlówką i dać jakieś łatwe, niezbyt drogie roślinki a mchy zostawić na czas kiedy zbiorniczek będzie już dojrzały bo szkoda, żeby zgniły albo glonem zarosły. Parapeciak oświetlany słońcem też jest fajny ale są problemy z wodą i glonami i ładnego minimcharium tak raczej nie uzyskasz bo tam rośliny rosną całkiem inaczej niż pod lampą (glony również). Krewetek miniaturowych (red cherry, babaulti itp) możesz tam trzymać całkiem sporo. Nie nadają się tam krewetki większe jak np amano (japońskie) czy filtrujące.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2007, 10:19:31 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 18, 2007, 23:59:00 » |
|
Krewetek miniaturowych (red cherry, babaulti itp) możesz tam trzymać całkiem sporo. Nie nadają się tam krewetki większe jak np amano (japońskie) czy filtrujące.
myslę na poczatek o red cherry, dzis liczyłam swoje red cherry nie zostały zjedzone  myslę ze bedzie z nich ładne ok.13szt stadko jeszcze troszkę podrosną to pewnie się rozmnożą wtedy przełowie troszke do małego akwa i bedą nowi domownicy z czasem dokupię babaulti pierw filt i jakis oświetlenie
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2007, 07:32:39 wysłane przez Seboos »
|
|
|
|
|
gwiazdand
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 13, 2007, 20:21:16 » |
|
Nie wiem ja polecam krewetki też  Amano albo red
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2007, 20:45:25 wysłane przez gwiazdand »
|
|
|
|
|
akwa_man
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 13, 2007, 20:28:35 » |
|
dwa neonki czy danio ta raczej niezbyt dobry pomysł. To rybki stadne co najmniej trzeba z 6-8 sztuk trzymać. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malzonka
|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 13, 2007, 20:29:56 » |
|
Do 6 litrów gupiki, danio lub neonki ? No cos Ty ! samice gupika wcale nie sa takie malutkie, tak samo jak danio. taki zbiorniczek to tylko albo same roslinki albo ewentualnie kilka kreweci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
adriano210
|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 13, 2007, 20:30:18 » |
|
mozna nazypac piasku i kaktusa wsadzic 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 14, 2007, 17:22:03 » |
|
mozna nazypac piasku i kaktusa wsadzic  ale smieszne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukasz0207
Zainteresowany

Są już krewetki!!!
|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 14, 2007, 20:07:29 » |
|
Najlepij to raczej krewetki ja polecam Red Cherry
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 15, 2007, 09:31:03 » |
|
Nie wiem ja polecam krewetki też  Amano Nie nadają się tam krewetki większe jak np amano (japońskie) czy filtrujące.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|