katarina
Zainteresowany

|
 |
« : Czerwiec 12, 2007, 13:58:11 » |
|
Witam znalazłam w piwnicy małe akwarium ma pojemność 6 L wczoraj nazbierałam piasku wygotowałam go i wrzuciłam do akwarium posadziłam roślinki i zalałam wodą lecz zastanawiam się czy kiedyś cos tam można wpuścić jest w nim jedynie napowietrzacz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 12, 2007, 14:00:29 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 14:04:52 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 12, 2007, 14:04:04 » |
|
z takim akwarium mozna zrobic wodne bazaj tak jakos to sie pisze naprzyklad wsadzasz kawalek drzewka i na wystajace elemety przeczepiasz wglebke  jakies oswietlonka nad nim napowietzranie mozna odpuscic lepiej zrobic jakis malusi filterek jak ci wszystko porosnie to krewetki red firee i superek zoo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 12, 2007, 14:06:59 » |
|
Właśnie dzisiaj przyszły mi krewecie nie są jeszcze wybarwione maja jakiś 1cm wpuściłam je do ogólnego mam nadzieje ze nie zostaną zjedzone co myślisz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 12, 2007, 14:14:23 » |
|
z takim akwarium mozna zrobic wodne bazaj tak jakos to sie pisze naprzyklad wsadzasz kawalek drzewka i na wystajace elemety przeczepiasz wglebke  jakies oswietlonka nad nim napowietzranie mozna odpuscic lepiej zrobic jakis malusi filterek jak ci wszystko porosnie to krewetki red firee i superek zoo Chodzi Ci o bonsai...? Widziałam coś takiego w akwarium ale wg mnie wygląda dziwnie hihi....
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
TURYSTA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 12, 2007, 14:14:41 » |
|
mysle ze zostana zjedzone  dorgi pokarm sobie wybralas  dziwnie nie dziwne ale tak przez zime na biureczku wieczorkiem potrafi poprawic klimat w domu  hehehe Scaliłam posty, używaj opcji ZMIEŃ. Emi
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 14:23:52 wysłane przez Emi »
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 12, 2007, 14:21:34 » |
|
W ogólnym mam mieczyki, kiryski, glonki młode, neonki, Danio czerwone i gupiki czy te ryki maga zjeść krewetki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akwa_man
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 12, 2007, 14:26:53 » |
|
Może jak się ukryją w zaroślach to nie zostaną zjedzone, tak mi się wydaje 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 12, 2007, 14:47:31 » |
|
Może jak się ukryją w zaroślach to nie zostaną zjedzone, tak mi się wydaje  ale jak podrosną to chyba nic im nie grozi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 12, 2007, 14:50:53 » |
|
przepiekne te akwaria ale to wyższa szkoła jazdy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 12, 2007, 18:17:24 » |
|
Myśmy zrobili mały eksperymentalny zbiorniczek ... cos a'la D.Walstad Jak na razie wszystko OK (no może troszkę za dużo glonów). Od miesiąca żyją tam dwie krewetki i kilka mlutkich gupików.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
helbards
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 12, 2007, 19:52:56 » |
|
mógłbyś też ten zbiorniczek potraktować jako , "sanatorium" lub izolatka tzn. Dla ryb które za bardzo oberwały od większych , mocniejszych , albo właśnie te mocniejsze osobniki tam odizolować...z drugiej strony jest takie wyjście , żebyś tam hodował same roślinki a później przenosił do "main" akwarium... co domowe , to lepsze ;>
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 20:18:41 wysłane przez Seboos »
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 12, 2007, 20:20:00 » |
|
Takie małe akwa to na izolatkę owszem ... ale dla bardzo małych rybek. IMHO raczej odpada. P.S. helbards - pisz troszkę wolniej, nie będziesz byków robił 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
katarina
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 12, 2007, 20:45:06 » |
|
W ogólnym mam mieczyki, kiryski, glonki młode, neonki, Danio czerwone i gupiki czy te ryki maga zjeść krewetki
i co wy na tozjedza je
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yria
Zainteresowany