Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glonojad w 30litr akwarium  (Przeczytany 8621 razy)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Czerwiec 07, 2007, 14:52:47 »

Hehehe.... sorry ale nie mogłam się powtrzymać. Kasia, jesteś REWELACYJANA!

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 07, 2007, 15:05:51 »

Dziękuje Emi Smiley w końcu mnie ktoś docenia Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
PabloSwidnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #32 : Czerwiec 07, 2007, 17:59:38 »

niom Cheesy DEBESCIARA Cheesy pozdr

Pawel
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #33 : Czerwiec 08, 2007, 17:58:08 »

Oswald nie obraź się, ale jeżeli mówimy o zbojniku który ma być w akwa to czemu piszesz o jego rozmiarach na wolności  Huh tgo zrozumieć nie mogę.
absolutnie nie kumam sensu.
odp: Dla tego, ze w dobrych i szczegolowych opisach ryb czesto podaje sie rozmiar na wolnosci i ten, jaki osiaga w hodowli akwarystycznej

A w ogóle uważam, że będąc Global Moderatorem to nie używasz opcji kopiuj wklej z innych stron. Żyjemy w Polsce, a w Niemczech może jest inaczej. Jeżeli Cię uraziłam to przepraszam.
absolutnie nie kumam sensu... nie potrafie nawet nic rzeczowgo odpowiedziec, bo nie wiem o co chodzi. moge tylko mniemac, ze chodzi o wyrazy "und" i "tot" z skopiowane z niemieckiej i holenderskiej wikipedii. Nie wiem czemu mialo by to komus przeszkadzac.

Jest jakis zapis w konstytucji, zaproponowany przez LPR ala "Narodowi polskiemu nie wolno kopiowac i wklejac obcojezycznych wyrazow na fora czwartej RP"?
 Grin (zaraz to wykasuje)

Apropos tych niezidentyfikowanch zapedow patriotycznych, to zauwaze, ze dla udowodnienia mojej wypowiedzi podalem POLSKI znaczek pocztowy, ktorego wymowa zostala natychmiast zanegowana przez niektorych uzytkownikow przez podanie linkow do stron obcojezycznych.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2007, 18:15:48 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #34 : Czerwiec 08, 2007, 18:31:21 »

Chodzi tutaj o to, że jak człowiek pyta się czy może mieć zbrojnika w akwa to trzeba mu wytłumaczyć, że dorasta do 15 cm w akwarium, bo po co mu jego wielkość na wolności?! A uważam, że Global Moderator powienien pisać sam własnymi słowami,a nie kopiować. Ale najwyraźniej nasze zdania się różnią  Grin

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #35 : Czerwiec 08, 2007, 18:41:04 »

omajgod

przeciez ja na ogol pisze wlasnymi slowami, ale akurat w tym przypadku podalem CYTATY z wielu obcojezycznych stron - na poczatku linijik przecie pisze nawet z jakiej strony - na tym polegal sens mojego postu, aby pokazac, jak trudne jest ustalenie dokladnej wielkosci tej ryby, jezeli kazde zrodlo pisze co innego.

Przyznam ze 30 cm tez mi sie wydaje duzo. Ale jesli jest napisane "15 do 30" - to nie znaczy to, ze rybka sie rodzi wielkosci 15tu cm i rosnie do 30tu, tylko ze dorasta do 15cm a moze sie zdazyc, moze ktos taka kiedys gdzies znalazl, ze miala 30.

ludzie... nie czepiajcie sie takich dupereli bo sie robia tylko OTy  Wściekły

Poza tym, jesli ma to sens to czemu nie skopiowac jakiegos, nawet dluzszego tekstu, jesli jest to pomocne. A czepianie sie, ze ktos przeniosl dwa trzyliterowe wyrazy jest imho troche banalne.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2007, 18:45:34 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Czerwiec 08, 2007, 18:44:23 »

ludzie... nie czepiajcie sie takich dupereli bo sie robia tylko OTy 

nudzi im się. ja proponuję docenic oswalda za wiedzę któą nabył na obcojęzycznych stronach. oglądanie obrazków to nie wszystko. a może ktoś wejdzie na obcojęzyczną stronę i sobie conieco potłumaczy? a nie się czepia człowieka który niedośc że coś znalazł i pomógł to jeszcze coś komuś niepasuje.

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #37 : Czerwiec 08, 2007, 21:05:32 »

Napisałam, żeby się Oswald nie obrażał. Wyraziłam swoje zdanie. Ja też chodzę po zagranicznych stronach i co nie chwale się tym... Mam nadzieje, że chociaż PabloSwidnik wie co zrobić z glonkiem  Wink

PabloSwidnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #38 : Czerwiec 09, 2007, 11:09:07 »

hmm powiem szczerze ze duzo sie dowiedzialem Cheesy moze jak na poczatek az za duzo hhee,ale wszystko sie przyda pozdrawiam i mniej stersiku dziekuje wszsytkim za pomoc,jeszcze bede zapewne pytal

Pawel
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: