PabloSwidnik
Zainteresowany

|
 |
« : Czerwiec 01, 2007, 09:55:26 » |
|
witam pytanie jest takie czy do 30litr akwarium glonojad nie bedzie sie meczyl?
|
|
|
|
|
|
Pawel
|
|
|
szymczak16
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2007, 12:25:56 » |
|
Będzie się męczył  Kup sobie lepiej otoski 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2007, 17:19:31 » |
|
Oczywiście że się będzie męczył.
|
|
|
|
|
|
Akwarium 60l
5x neon czarny 6x neon czerwony 1x bystrzyk barwny 1x mieczyk
Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady... I atak glonów...
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2007, 22:09:05 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TomajX
Stały użytkownik

Poznań
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2007, 00:34:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PabloSwidnik
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2007, 09:58:24 » |
|
sorry nie wszyscy sa tacy madrzy jak TY ,a jezeli ktos prosi o pomoc a nie masz ochote odpowiedz to sie nie wtacaj w watek!!!!!!! INTELIGENCIE
|
|
|
|
|
|
Pawel
|
|
|
rysio
Bywalec

:)
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2007, 10:05:52 » |
|
Spokojnie panowie!Zależy jaki glonojad ma być umieszczony w 30l akwarium! Będzie się męczył  Kup sobie lepiej otoski  otosek to też jest glonojad, tak samo jak np.zbrojnik niebieski,gibicepsa, czy nawet np. krewetka amano.
|
|
|
|
|
|
25l 3-gupiki x-młode gupiki 6-neony inessa
300l 5-skalary 3-zbrojniki niebieskie 10-żałobniczek 6-kirysków spiżowych 5-pielegniczka remireza
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 02, 2007, 10:56:17 » |
|
Nie oczekuj od osoby, która nie wiem w jakim akwa może trzymać glonojada tego, ze Ci powie czy to zbrojnik czy otosek. Wytłumacz, a nie czepiaj się. Bo jeżeli w sklepie pisze, że to glonojad to skąd ta osoba ma wiedzieć co to jest?! Jeżeli to najzwyczajniejszy glonek ze sklepu to niestety nie możesz go trzymać w 112 litrach  lepieuj osotki, bo pamiętaj, że osotki jedzą glony, a u glonojadów (zbrojników) to tylko suplement diety, a nie podstawa, z tego co się dowiedziałam, lubią też padlinę. 
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 02, 2007, 13:34:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 02, 2007, 21:40:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
PabloSwidnik
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2007, 23:30:31 » |
|
zgadzam sie z Wami .Forum jest po to azeby tacy nowicjusze jak ja mogli zapytac i wiedziec jak i co powino sie dobrze robic w akwarystyce .Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Pawel
|
|
|
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.
|
 |
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 03, 2007, 13:16:16 » |
|
zacznijmy od tego ze sam do niedawna pisales "glonojad" a po drugie zamiast pisac sensowne posty to ty takim czepianiem chcesz sobie nabic posty bardzo bym prosil moderatorow o przyjrzenie sie postom tego czlowieka..
|
|
|
|
|
|
8317910  
|
|
|
|
KrystekGdynia
|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 03, 2007, 13:40:01 » |
|
Zgadzam się i popieram bakuMGK.
A jeśli chodzi o nazewnictwo to potocznie „glonojad” jest niczym innym jak „zbrojnikiem niebieskim” i na pewno większość akwarystów o tym gatunku myśli. Na pewno nikt ze starszych akwarystów nie kojarzy „glonojada” z otokiem czy innym gatunkiem glono-żerców których jest sporo!
Pozdrawiam i życzę wszystkim więcej tolerancji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 03, 2007, 13:56:18 » |
|
zacznijmy od tego ze sam do niedawna pisales "glonojad" a po drugie zamiast pisac sensowne posty to ty takim czepianiem chcesz sobie nabic posty bardzo bym prosil moderatorow o przyjrzenie sie postom tego czlowieka.. Sorka, ale jesteśmy chyba dorośli i nie skarżmy na innych. A widziałęś jego inne odpowiedzi? Bo ja tak i nic dziwnego w nich nie widziałam, sama mam dużo, ale tylko dlatego, bo dużo się pytam a nie wiem. A w ogóle te gwiazdki i ilośc napisanych postów nic nie znaczy więc nie wiem co komu przeszkadza, to że ktoś ma ich dużo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 03, 2007, 14:47:07 » |
|
|
|
|