Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Glonojad w 30litr akwarium  (Przeczytany 8571 razy)
PabloSwidnik
Zainteresowany
**

« : Czerwiec 01, 2007, 09:55:26 »

witam
pytanie jest takie czy do 30litr akwarium glonojad nie bedzie sie meczyl?

Pawel
szymczak16
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2007, 12:25:56 »

Będzie się męczył  Shocked  Kup sobie lepiej otoski Wink
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2007, 17:19:31 »

Oczywiście że się będzie męczył.

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2007, 22:09:05 »

Ludzie kiedy się nauczycie sprecyzować o jaką wam konkretnie rybkę chodzi pod pojęciem glonojad  Undecided Undecided Undecided

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2007, 00:34:26 »

Ludzie kiedy się nauczycie sprecyzować o jaką wam konkretnie rybkę chodzi pod pojęciem glonojad  Undecided Undecided Undecided
w sumie to racja bo czy masz na mysli zbrojnika niebieskiego, gibicepsa czy otoska  Huh Tongue Wściekły Roll Eyes

PabloSwidnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2007, 09:58:24 »

w sumie to racja bo czy masz na mysli zbrojnika niebieskiego, gibicepsa czy otoska  Huh Tongue Wściekły Roll Eyes

sorry nie wszyscy sa tacy madrzy jak TY ,a jezeli ktos prosi o pomoc a nie masz ochote odpowiedz to sie nie wtacaj w watek!!!!!!!
INTELIGENCIE

Pawel
rysio
Bywalec

:)

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2007, 10:05:52 »

Spokojnie panowie!Zależy jaki glonojad ma być umieszczony w 30l akwarium!
Będzie się męczył  Shocked  Kup sobie lepiej otoski Wink
otosek to też jest glonojad, tak samo jak np.zbrojnik niebieski,gibicepsa, czy nawet np. krewetka amano.

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 02, 2007, 10:56:17 »

Nie oczekuj od osoby, która nie wiem w jakim akwa może trzymać glonojada tego, ze Ci powie czy to zbrojnik czy otosek. Wytłumacz, a nie czepiaj się. Bo jeżeli w sklepie pisze, że to glonojad to skąd ta osoba ma wiedzieć co to jest?! Jeżeli to najzwyczajniejszy glonek ze sklepu to niestety nie możesz go trzymać w 112 litrach Smiley lepieuj osotki, bo pamiętaj, że osotki jedzą glony, a u glonojadów (zbrojników) to tylko suplement diety, a nie podstawa, z tego co się dowiedziałam, lubią też padlinę. Smiley

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 02, 2007, 13:34:36 »

Sory, że mnie poniosło, ale tyle razy na forum ludzie mówią glonojad, że tego nie wytrzymuję  Embarrassed Embarrassed Embarrassed

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 02, 2007, 21:40:41 »

Ja rozumiem, ale trzeba sie też liczyć z tym, że to jest forum i chyba to polega na tym by innym tłumaczyć Smiley Smiley Smiley Dlatego jak to widzisz policzyć do 10 i dopiero odpisuj  Grin Grin Grin Grin

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
PabloSwidnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2007, 23:30:31 »

zgadzam sie z Wami .Forum jest po to azeby tacy nowicjusze jak ja mogli zapytac i wiedziec jak i co powino sie dobrze robic w akwarystyce .Pozdrawiam

Pawel
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 03, 2007, 13:16:16 »

Sory, że mnie poniosło, ale tyle razy na forum ludzie mówią glonojad, że tego nie wytrzymuję  Embarrassed Embarrassed Embarrassed

zacznijmy od tego ze sam do niedawna pisales "glonojad" a po drugie zamiast pisac sensowne posty to ty takim czepianiem chcesz sobie nabic posty Undecided

bardzo bym prosil moderatorow o przyjrzenie sie postom tego czlowieka..

8317910

KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 03, 2007, 13:40:01 »

Zgadzam się i popieram bakuMGK.

A jeśli chodzi o nazewnictwo to potocznie „glonojad” jest niczym innym jak „zbrojnikiem niebieskim” i na pewno większość akwarystów o tym gatunku myśli.
Na pewno nikt ze starszych akwarystów nie kojarzy „glonojada” z otokiem czy innym gatunkiem glono-żerców których jest sporo!

Pozdrawiam i życzę wszystkim więcej tolerancji.

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #13 : Czerwiec 03, 2007, 13:56:18 »

zacznijmy od tego ze sam do niedawna pisales "glonojad" a po drugie zamiast pisac sensowne posty to ty takim czepianiem chcesz sobie nabic posty Undecided

bardzo bym prosil moderatorow o przyjrzenie sie postom tego czlowieka..

Sorka, ale jesteśmy chyba dorośli i nie skarżmy na innych. A widziałęś jego inne odpowiedzi? Bo ja tak i nic dziwnego w nich nie widziałam, sama mam dużo, ale tylko dlatego, bo dużo się pytam a nie wiem. A w ogóle te gwiazdki i ilośc napisanych postów nic nie znaczy więc nie wiem co komu przeszkadza, to że ktoś ma ich dużo.

Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #14 : Czerwiec 03, 2007, 14:47:07 »

Wcale się nie czepiam  Wściekły Wściekły Wściekły Tylko chcę konkretnie wiedzieć czy te warunki są dla tej rybki dobre  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Mozliwe, że większość ludzi pod pjęciem glonojad ma na myśli zrbojnika niebieskiego, ale skąd wiesz, ze akurat pabloswidnik jest tą większością  Huh Sory, ale ja jak chcę komuś pomóc to dokładnie sprawdzam daną rybkę, ale jak widać to jest wada Wściekły Wściekły Wściekły

Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do: