Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: fluval 405 :(  (Przeczytany 1922 razy)
Rafisko
Zainteresowany
**

« : Lipiec 22, 2007, 19:02:12 »

Kupiłem ostatnio filtr kubełkowy fluval 405. Gdy napompowałem już do niego wody i podłączyłem do zasilania, zaczął działac, lecz z wylotu nie wylatywały "bąbelki". Teraz po prostu filtruje wodę, ale nie napowietrza czy ktoś wie czy to jest norma czy nie??
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 22, 2007, 19:25:36 »

Filtry kubełkowe chyba nie mają funkcji napowietrzania takiej jak filtry wewnętrzne. Jedynie można ustawić deszczownię albo wylot wody z filtra w stronę lustra wody.

ehro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 22, 2007, 19:32:44 »

Też mi sie3 wydaje ze kubełki nie maja raczej funkcji napowietrzania ale rekompensuje to deszczowania która ustawiona pod katem ~45 stopni wywołuje dość duży ruch tafli wody co ja napowietrza.

Rafisko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 22, 2007, 22:36:25 »

Ok już wiem Wink ile to stresu ze zwykłem filtrem Tongue
marius
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 28, 2007, 23:15:36 »

filtry kubelkowe nie napowietrzaja wody. ja posiadam takowe 2 firmy eheim i one tylko filtruja.mozna wylot z filtra ustawis na pewnej wysokosci nad pozimem wody tak aby wylatujaca woda robila babelki powietrza.jednak dla duzych akwarium jest to i tak nie wystarczajace.nalezy wtedy dolozyc jeszcze napowitrzacz dodatkowo.

ja mam napowietrzacz i deszczownice

Akwarium 200l

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: