Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dozowniki pokarmu  (Przeczytany 3859 razy)
olenka21
Nowy
*

« : Marzec 17, 2013, 00:13:18 »

Co sądzicie o automatycznych dozownikach do pokarmu? Są lepsze, czy może lepiej robić to własnoręcznie? Czy takie dozowniki nie dają za dużo pokarmu? Można tą ilość jakoś wyregulować? Pytam się, bo słyszałam o takim sprzęcie i zastanawiam się nad jego kupnem.

Moją kotkę nazwę Elzab
kosma2000
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 17, 2013, 16:02:51 »

Sprzęt fajny jeśli musisz gdzieś wyjechać , i nie ma komu doglądać naszej ferajny.
Większość nieco droższych dozowników w przedziale około 60zł i więcej ma
możliwość regulacji ilości  dozowanego pokarmu oraz możliwość ustawienia czasu
lub ilości karmień
Ja sam mam karmik
http://allegro.pl/juwel-feeder-automatyczny-karmnik-z-podstawka-i3093343079.html

Ma możliwość regulacji sypanego pokarmu (niezbyt dokładny ale ma ...)
I dwa tryby karmienia raz na dobę oraz , dwa razy na dobę w nieregulowanym odstępie 6 godzin.
Nie jest jakiś super ale mi pasował ze względu na montaż na pokrywie a nie na krawędzi akwa.

Jeśli często wyjeżdżasz to jest dobre rozwiązanie.

Ja na co dzień osobiście uwielbiam patrzeć jak moja obsada walczy o żarełko  Grin i nie
zostawiłbym tej czynności dla karmnika ale to kwestia gustu , poszperaj na allegro coś sobie dopasujesz

http://allegro.pl/listing.php/search?string=karmnik&category=5341&order=bd&change_view=1
ibrachim12
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2013, 14:51:04 »

ja mam taki karmnik i powiem tak kup najtańszy jaki znajdziesz bo we wszystkich jest regulacja ilości pokarmu na co dzień to nie prubowałem ale na wyjazd to jest bardz dobre  Smiley
ja swój kupiłem za 25zł i jest dobry
i jak będziesz szukać na allegro to wpisz karmnik automatyczny
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2013, 14:54:17 wysłane przez ibrachim12 » Zapisane
Ampularek_pl
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 17, 2013, 19:07:07 »

Cenowo prezentują się rożnie w zależności chociażby od firmy na jaką się zdecydujemy. Każdy zachwala,jednak ja osobiście uważam,ze lepszą metodą jest karmienie własnoręcznie,na wyczucie. Może wynika to z tradycji i przyzwyczajenia. Fakt jednak,że dozowniki są bardzo przydatne na wypadek wyjazdu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: