Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiryski - rodzaje i wymagania  (Przeczytany 4264 razy)
qwerty
Nowy
*

« : Luty 19, 2008, 18:06:44 »

Witam
Jestem początkujący w hodowli akwarium i mam parę pytań odnośnie rybek kiryskowatych, bo właśnie kiryskami zamierzam częściowo obsadzić moje niewielkie akwarium. Na stronie są dostępne opisy rybek, w gatunkach można poczytać odnośnie ryb kiryskowatych. Niestety nie ma opisu kirysków "panda" bardzo popularnych w sklepach zoologicznych. Czy te kiryski występują pod inną nazwą opisaną na tej stronie w zakładne Mieszkańcy -> ryby-> kiryskowate Huh? Następną kwestią, o którą chciałbym zapytać to czy wszystkie kiryskowate są rybami gromadnymi??? Ponownie przytoczę opisy kirysków na tej stronie i wg opisów tylko dwa "plamisty oraz lamparci" wymagają towarzystwa "gromady", a co z pozostałymi?? Proszę szanownych forumowiczów o rozwianie moich wątpliwości i informacje odnośnie kirysków panda i wymagań akwarystycznych aby się dobrze czuły. Proszę także o odpowiedź czy muszą pływać w stadzie. Dziękuję i pozdrawiam.
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2008, 19:01:51 »

Wpisz sobie w google "kirysek panda" lub "corydoras panda" i będziesz miał setki  informacji.
Więcej samodzielności.
pozdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #2 : Luty 19, 2008, 19:48:35 »

Odpowiadam, bo uwielbiam pandy i może kolega nie doczyta.... Grin
Pandy muszą być w stadzie czyli absolutne minimum to 5 sztuk
Im więcej tym weselej... Grin

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: