Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Kiryski...?  (Przeczytany 6250 razy)
Zorro
Nowy
*

« : Marzec 20, 2006, 11:43:17 »

Byłem ostatnio w sklepie i widziałem Kiryski Panda w cenie 12 zł sztuka, to gwoli info ile takie rybcie kosztuja u was, druga rzecz wazniejsza to widzialem dziwny rodzaj kirysków których nie znam Kiryski STEPBEAY czy jakos tak w kazdym badz razie nazwa chyba podobna do tej co napisalem (za blad w nazewnictwie przepraszam) ładne nakrapiane w cenie uwaga 21zł sztuka. Czy ktos z was wie co to za "model" i czy ta cena jest normalna?
Pozdrówka

Zorro to ja.
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2006, 12:09:15 »

Pandy kupowalem po 6PLN. Natomiast niedawno znajomy byl na gieldzie w lodzi i sterby kupowal po 9PLN. Pakowane w worku po piec sztuk.

pozdrawiam
asmi
PorannaRosa
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2006, 12:12:02 »

Zapewne chodziło o Corydoras sterbai. Na allegro widziałam po 11,-

Pozdrawiam PR
JID (not for Mail): greendestiny at draugr dot de
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2006, 13:47:49 »

W gdańsku pandy po około 8zł natomiast Sterby staniały z 25 do 16.Kiryski julii (lamparci) sa po 12zł.

Kiryski Sterby można mnożyc ponioc podobnie jak spiżowe. Jeśli mi się ta sztuka uda to napewno napisze puki co nie mam kasy żeby zebrać stadko. Nie mniej Serby to piekne kiryski.
Najtańsze są kiryski spiżowe i pstre ich koszt to 4zł ( ja więcej bym nie dał)
Kirysy z pddłowu naturalnego sa u nas po około 40zł niestety gatunku nie znam.

Pozdr.

112,25
Zorro
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 20, 2006, 16:37:30 »

Uwazacie ze do malego 30l akwa lepsze beda kiryski czy raczej moze otoski i ile maksymalnie mozna dac, ile tez minimalnie.

Zorro to ja.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 20, 2006, 22:19:00 »

Polecałbym ci kiryski kałowate, są małe i raczej nie są wymagające. Dla nich drzeba miec b. drobny i łagodny żwir i trzeba je regularnie dokarmiać. Otosków bym nie polecał, są wrażliwe

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #6 : Marzec 20, 2006, 22:29:42 »

u mnie pandy sa po 4,5 a sterby byly po 14 :!: kirysek karlowaty to dobry pomysl :!: sa niezbyt wymagajace, a do takiego akwa w sam raz :!:

8317910

Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Marzec 20, 2006, 22:59:51 »

Ceny u ciebie trochę nie normalne, na giełdzie we Wrocławiu sterby kosztowały 8zł, w sklepie 12zł, a panda 4zł.

385 l - dyskowce
Zorro
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Marzec 21, 2006, 10:02:44 »

Tak to prawda ceny nie sa normalne, sklepów jest mnóstwo, tylko trzeba miec kupe czasu i paliwa na jezdzenie, bo roznica w cenach jest kosmiczna, na karmie, na rybach, zwirze, roslinach, preparatach róznice dochodza do 50% ale kto ma czas zeby odwiedzic w ciagu dnia 4-5 sklepów oddalonyhc o czesto 30km?

Zorro to ja.
atria
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Styczeń 25, 2007, 20:47:58 »

Odświeżam temat  Grin

W Kraku w sklepach przy dużych centrach handlowych kirysek panda kosztuje ok.12 zł.
Zapewne w małym sklepiku kosztuje o połowę mniej,ale niestety trudno je dostać.
Chodziłam,pytałam i dowiedziałam się,że czasem bywają ale szybko "schodzą" (do klienta albo z tego świata).
Jeden sprzedawca poinformował mnie,że panda są ogólnie bardzo wrażliwe.
Podczas sprowadzania ich transportowane są w wodzie z dodatkiem antybiotyku (profilaktycznie).
Dlatego potem padają.. Nie wiem ile w tym prawdy..ale do tej pory zakupiłam dwie pandy i mają się db.

W sumie panda mocno różni się od innych kirysków. Mają zdecydowanie więcej energii.
Zwykle wieczorami wpadają w jakiś dziwny trans i pływają jakoś tak nienaturalnie "dobijając się" się do przedniej szyby.
Nie pływają wtedy przy dnie (jak każdy normalny kirysek),a z góry na dół na całej wielkości szyby.
Dziwacznie to wygląda..
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Styczeń 25, 2007, 21:52:51 »

moje kiryski nie panda ale spizowe sie tak zachowuja i do tej pory nie wiem dla czego jak tak plywaa to doje im troche zarelka i zaczynaja poszukiwania
atria
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Styczeń 25, 2007, 23:19:09 »

Hmm.. Pstre (bo tez je mam) zachowują się normalnie. Nie szaleją przy szybach.
::Martyna::
Stały użytkownik

« Odpowiedz #12 : Styczeń 26, 2007, 10:59:19 »

A u mnie w ogóle  nie ma kirysków panda ;( Ale za to często są otoski Smiley Które też schodzą jak ciepłe bułki Wink A Corydoras adolfoi czyli kirysek Adolfa jest - jak mi się wydaje- podobny do pandy. Corydoras arcuatus czyli kirysek strumieniowy jest fajny też, bo ma taki czarny pasek. Do strumieniowego też jest podobny Corydoras axelrodi czyli kirysek Axelroda.
Ale się o tych gatunkach rozpisałam Wink
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2007, 11:04:35 wysłane przez ::Martyna:: » Zapisane

x))
nati_snk
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Styczeń 27, 2007, 21:42:40 »

W Sanoku są 2 sklepy akwarystyczne... Do jednego nie wchodzę, bo jak widzę te zdechłe rybki pływające w akwariach to mi się słabo robi. A w drugim kupiłam dzisiaj właśnie kiryski panda. Zapłaciłam 8zł/szt. Rybki były na zamówienie, bo w akwariach pływają prawie same "podstawowe" gatunki. Z powyższych wiadomości widzę, że raczej nie przepłaciłam (patrząc na "konkurencję" na okolicznym rynku...). I teraz taki offtop (mam nadzieję, że mi wybaczycie, ale nie chcę zakładać kolejnego bezsensownego tematu): W przyszłym tygodniu mają przyjść 2 pielęgniczki żółte dla mnie... Ile powinny kosztować? Tzn. jaka jest ich średnia cena w Waszych okolicach?

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #14 : Styczeń 27, 2007, 22:27:28 »

pielegniczki u mnie sa po 5 zeta (wszystkie gatunki jakie maja dostepne) na gieldzie ceny pielegniczki zoltej wahaja sie miedzy 2 a 2,5zl Cool

8317910

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: