Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Karmienie  (Przeczytany 3958 razy)
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« : Styczeń 06, 2008, 21:53:41 »

Jaką karmę wykorzystać do tych rybek gupiki,neonki,zmienniaki,otoski i kiryski Huh Huh Huh

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2008, 22:20:34 »

urozmaiconą  Grin muszą to być jakieś płatki ze spiruliną ,mrożonki (larwe komara i ochotkę odradzam, wątroba też się raczej nie nada z pozostałych wszystkie powinny być dobre), +coś dla przydennych (granulki lub wafle...).karm na przemian małymi porcjami które ryby zjedzą prze minute do trzech, z przewagą pokarmu roślinnego. 

Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2008, 22:27:23 »

Dzięki ala Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy mogła byś mi podać nazwy tych karm, bo ja nie wiem jakich kupić  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Ile one będą kosztować Huh Huh Huh

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Styczeń 06, 2008, 22:54:01 »

Dzięki ala Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy mogła byś mi podać nazwy tych karm, bo ja nie wiem jakich kupić  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Ile one będą kosztować Huh Huh Huh
tego wszystkiego dowiesz się w sklepie. różne firmy- -różne nazwy i różne ceny. na pewno wystrzegaj się tych w papierowych torebkach (szybko tracą składniki odżywcze) ,nie kupój też tych w wielkich pojemnikach (nim zdążysz je zużyć minie termin przydatności) .       mogę polecić Ci firmę ''sera'' , ''tetra'' , a z troszkę tańszych ''tropikal'' -te są najbardziej znane.   A i zmniejsz obsade Undecided
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2008, 22:56:36 wysłane przez ala » Zapisane

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2008, 23:20:23 »

swietny jest pokarm "kirysek" tropicala. goraco polecam, rybcie o wiele chetniej go jadly niz platki Wink poza tym polecam karmic mrozonkami Wink ja karmie dafniami i cyklopem Smiley rybki sa calkowicie zdrowe Smiley a jesli nie masz wystarczajacej ilosci glonow to otoskom zaserwuj cos ze spirulina Smiley jakies tabletki

gutek79
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 19, 2008, 14:36:32 »

WITAM,

jestem nowicjuszem (pare dni temu wystartowałem z 45l akwarium- narazie 2 gupiki i 2 platki)...
i tu kilka pytań .... Ile razy dziennie karmić i jak dużo? (żeby się nie przejadły)  wyczytałem, że powinny wszystko zjeść w pare minut... i czym je najlepiej karmić?

z góry dzięki  Afro

45L
2 gupiki
2 platki + x młodych
2 otoski
3 neonki innesa
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2008, 14:43:04 »

wyczytałem, że powinny wszystko zjeść w pare minut... i czym je najlepiej karmić?

Tak jak napisałeś wszystkim (płatkami .granulami...itd.) 

Jest już wątek o karmieniu , ja karmie rano i wieczorem ( oczywiście narybek gupika częściej)

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
---------------
portfel333
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Luty 19, 2008, 16:25:53 »

ja karmie 40 min po zapaleniu swiatla czyli po 7 rano i  1 h przed zgaszeniem kolo 18. tylko nie gas swiatla zaraz po karmieniu!! a co do ilosci to zalezy jakie duze rybki i ile ich bedzie, jak zaczniesz zauwazac ze jedzenie opada i zostaje na roslinkach albo na dnie to znaczy ze przesadzasz Smiley, mozesz tez czasami nakarmic je tylko raz dziennie (podobno poprawia im sie trawienie Wink) ja takie cos robie raz na 2 tygodnie
pzdr
neonek90
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Luty 19, 2008, 17:05:32 »

ja zawsze karmie tylko raz dziennie Roll Eyes Roll Eyes

54L
Ula
Zainteresowany
**

Moja pSinka:)

« Odpowiedz #9 : Luty 19, 2008, 18:28:48 »

Rybki powinny mieć zrożnicowaną gamę pokarmów.To tak jak z nami.Nikt nie chciałby jeść naokrągło tego samego. Masz platki, więc warto byłoby zakupić im pokarm z glonami, gdyż rybcie te uwielbiają zjadać glonki,szczególnie z roślinek.Polecam tutaj tropiacala.Poza tym pokarm wybarwiający, dzięki któremu neonki będą mieć mocne kolory. Na przykład Sery.Poza tym jakiś pokarm podstawowy, dla odmiany na przykład granulki Tropicala. Jakieś tabletki dla przydennych rybek.Noi pokarm mrożony, za którym rybcie tak przepadają. Podobnie jak kolega ja karmię swoje cyklopem i dafnią.Polecam też mrożoną artemię oraz wodzień Cheesy

45 l
7 neonów innesa
3 danio
1 neritina communis
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2008, 19:28:10 »

narybek karmi sie kilka razy dziennie, ryby dorosle raz dziennie, najlepiej z przerwa raz na jakis czas (np. w niedziele) platki sa ok, warto kupic ze 3 rodzaje i losowo z paczek brac i wymianiac, poza tym uwazam,ze co najmniej 60% udzailu w porcjach pokarmu powinny miec mrozonki i pokarmy ze spirulina Smiley wszystko to dla zdrowia ryb Wink

gutek79
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Luty 20, 2008, 10:36:40 »

a narybek tymi samymi pokarmami ? (bo własnie mi sie platka rozmnożyła) - tylko częściej

45L
2 gupiki
2 platki + x młodych
2 otoski
3 neonki innesa
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Luty 20, 2008, 10:38:36 »

częściej i bardziej rozkruszonym

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
gutek79
Nowy
*

« Odpowiedz #13 : Luty 25, 2008, 11:36:32 »

Dokupiłem dwa glonojady - otoski. Przeczytałem, że żywią się glonami przystosowaną do tego przyssawką gębową. Rybki karmie 2x dziennie płatkami na zmianę z atremią ( i młode rozdrobnionym na maxa pokarmeme z glonami). Czy otoski powinny dostawać coś extra?

45L
2 gupiki
2 platki + x młodych
2 otoski
3 neonki innesa
Ula
Zainteresowany
**

Moja pSinka:)

« Odpowiedz #14 : Luty 25, 2008, 22:20:56 »

proponuje tabletki dla ryb przydennych,noi nie tylko przydennych.na przykład te z glonami vitabin tropicala.

45 l
7 neonów innesa
3 danio
1 neritina communis
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: