Erem
Stały użytkownik

|
 |
« : Lipiec 03, 2005, 12:42:06 » |
|
Witam!!!
Mam 25L kule i jakie moge trzymać w niej ryby. Chcę ją urządzić jak normalne akwa tylko że będzie o kształcie kuli. Co o tym sądzicie. Pozdrawiam i z góry Dziąkuje.
|
|
|
|
|
|
"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"-kłucił bym się.
|
|
|
bypietras
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 03, 2005, 12:50:25 » |
|
Pomysł dobry...W kuli możesz trzymać bojowniki ,jak i karasie ozdobne(welonki) Te ryby najlepiej się czują w okrągłych zbiornikach. Do kuli nadają się też gupiki ,jednak one potrzebują oświetlenia.
|
|
|
|
|
|
Przepraszam  ((((
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 03, 2005, 13:07:58 » |
|
A moge tzrymać jakiegoś glonojada?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 03, 2005, 13:12:49 » |
|
Będzie w tym akwarium wszystko orucz grzałki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bypietras
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 03, 2005, 13:23:45 » |
|
Według mnie możesz tam trzymać glonojady ,ale niejestem pewien
|
|
|
|
|
|
Przepraszam  ((((
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 03, 2005, 13:31:30 » |
|
musi byc filtr i grzalka .rybkom bedzie za zimno jak sie ochlodzi a napewno musi byc swiatlo.bojowniki tez lubia cieplejsza wode.glonojady raczej nie pasuja do kuli bo beda za duze.bypietras nie wciskaj ludziom ze zlote rybki najlepiej sie czuja w kuli 25 litrow-w/g mnie najlepiej sie czuja w akwa z 500 litrow albo w oczku metr na dwa. :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rob1979
Stały użytkownik

www.zobaczsiebie.pl
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 03, 2005, 14:06:15 » |
|
Rany julek!!! Żadnych ryb nie można hodować w kuli i żadnej rybie nie będzie w takim zbiorniku wygodnie - ani bojownikowi, ani złotej rybce ani gupikom! (nie wspominając o glonojadach)
Polecam użyć opcji SZUKAJ! w kilkunastu postach na ten temat (ryby w kuli) znajdziesz uzasadnienie mojej tezy. Ryba w kuli to odmiana sadyzmu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bypietras
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 03, 2005, 14:21:31 » |
|
Gdyby się źle czuły w kulach to ludzie by ich tam nietrzymali....Bo pocoś w końcu te kule stworzono...
|
|
|
|
|
|
Przepraszam  ((((
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 03, 2005, 14:33:24 » |
|
Ale bym Wam chetnie dowalił :evil: Tak dla zasady na rozjasnienie umyslu abyscie zaczeli myslec rozsadnie :evil: Na głowe sobie ta kule załoz i UFO udawaj :shock: Sorry za nerwa 
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 03, 2005, 14:42:19 » |
|
Gdyby się źle czuły w kulach to ludzie by ich tam nietrzymali....Bo pocoś w końcu te kule stworzono... Ludzie wymyślają różne rzeczy a nie znaczy to że wszystko wymyślone przez człowieka jest dobre. Kul akurat nie stworzono bo ryby czuja się w nich dobrze, ale po to aby człowiekowi się podobało. No i więcej kasy z tego może być bo są "orginalne" :? Przykład: ludzie wymyślili kubki z bojownikami. To znaczy że rybom jest tam dobrze dlatego ludzie je tam trzymają? Nie, to po prostu sposob zarobienia większej kasy i więcej ryb można w sklepie trzymać. Uwierz mi bypietras, żadna ryba w kuli nie bedzie czuła się dobrze.
|
|
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
|
tomeek7
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 03, 2005, 15:25:23 » |
|
bypietras, jak nie znasz odpowiedzi na pytanie to nie odpowiadaj :evil: :evil:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erem
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 03, 2005, 16:38:47 » |
|
Wierze wam na słowo i domyślam sie że rybie by było naj lepiej w 300L akwarium ale w tym momęcie mnie poprostu nie stać. W nie dalekiej przyszłości planuje urządzić 400L akwa morskie ale to dopiero za rok albo dwa. Na razie planuje mieć na dobry początek 2 rybki w 25L kuli. Zarejestrowałem sie jeszcze na innym forum i tam wręcz przeciwnie stwierdzili że dla 2 rybek kula urządzona na zasadach zwykłego akwa na początek wystarczy. Puźniej dalej pomyśle co i jak ale na razie ta kula musi mi starczyć. PS: Nie którzy mają 10L zwykłe akwarium i trzymaja tam po 10 ryb(jak te ryby tam żyją?) i im to jakś działa i wystarcza, sądze że na początek powinna mi ta kula wystarczyć. Dziękuje i Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bonzo
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 03, 2005, 17:04:08 » |
|
niektórzy ludzie zyja w kartonach  to sa skrajne przypadki niewiedzy i bestialstwa:) co do Twojej kuli to jezeli nie masz innego wyboru to bojownikowi z całym osprzetem nie bedzie tak zle. a jakie 2 rybki Ty chcesz wpuscic? a co do bypietrasa: to nie wszystko co wymyslili ludzie i nie wszystko czego uzywaja jest dobre...
|
|
|
|
|
|
60l- ogólne 220l-in progress
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 03, 2005, 17:37:15 » |
|
Chcialbym abys mi podał link do tego wspanialego forum na ktorym Ci tak wspaniale doradzili..:evil: Chce zobaczyc co tam w trawie piszczy. Dasz mi na pw link bo tutaj nie wiem czy mozesz... ?
Kieruj sie zdrowym rozsadkiem i dobrem ryb.. Poczytaj o kulach a dowiesz sie, ze jak wpuscisz ryby do kuli to bardzo zle zrobisz... Jak chcesz zostac akwarysta to zapomnij o kulach.
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 03, 2005, 19:18:04 » |
|
Najlepszą rybą będzie taka z puszki, nie są drogie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|