Master
Nowy

|
 |
« : Listopad 11, 2003, 19:49:42 » |
|
Mam Pytanie i prosze o szybką i szczerą odpowiedz (w miare możliwości) Jaka rybka (najlepiej 2) nadają się do akwarium w kształcie kuli średniej wielkości. Nie przewiduje mieć rzadnych grzałek ani tym podobnych rzeczy. Chciałbym sie dowiedzieć jakie 2 rybki mam kupic i np jaka roślinke i jak to wszystko razem pielęgnować Dzięki za odpowiedż mój gg 1575209 @ dj-morfeo@wp.pl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 11, 2003, 21:58:59 » |
|
pisałem w dwóch innych działach, to napiszę i tutaj. plastykowe rybki możesz sobie kupić, albo gumową kaczuszkę.
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
Goojasek
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 11, 2003, 22:04:12 » |
|
PO CO ZAWALASZ KAŻDE FORUM TYM SAMYM PYTANIEM??? :x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAMILO
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 11, 2003, 22:16:00 » |
|
master... na następny raz jak będziesz chciał coś pisać to najpierw się zastanów... a później pisz... :x
|
|
|
|
|
|
GG 2968825 Tlen Kor3
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 11, 2003, 23:12:24 » |
|
Fajnie wygląda para dorosłych pawiookich, uaru albo 4 skalary tylko musisz je łyżeczką obracać :mrgreen: jak sie znudzisz to możesz urozmaicić troche obsade dodając stadko neonków, na "dno" z 3-5 kiryśników będą czyścić no i nie zapomnij o motylowcach jako uzupełnienie obsady ryb przypowierzchniowych.
Na powaznie, posadz kwiatka będzie świetnie wyglądał.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GP
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 12, 2003, 07:54:55 » |
|
Można kupić jakąś w sklepie rybnym i zalać formaliną, będzie się trzymać tak dobrze jak towarzysz Lenin w Mauzoleum.
Żadnych kul!!! Znęcanie się nad zwierzętami jest od niedawna karalne!
|
|
|
|
|
|
375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 12, 2003, 10:04:14 » |
|
Koledzy Macie rację, tylko trochę za złośliwie odpowiadacie. Myślę, że przydałoby się krótko wytłumaczyć dlaczego trzymanie ryb w kuli jest błędem. W przeciwnym wypadku tacy ludzie mogą zrazić się do tego forum a nawet do akwarystyki. W właśnie forum ma służyć m.in. udzielaniu dobrych wskazówek. Tak sobie pomyślałem, że gdyby wziąć takiego bojownika, których setki męczą się po sklepach w plastikowych kubeczkach do powiedzmy 5l kuli to byłoby dla niego zbawieniem. Ale z drugiej strony kupowanie takich bojowników nakręca ten biznes. :? Pozdrawiam Admin
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Goojasek
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 12, 2003, 10:10:29 » |
|
Masz racje adminie...za złośliwi jesteśmy.
Master nie kupuj kuli,poniewaz ryby meczą sie w małych, nieogrzewanych,zbiorniczkach(kulach),bez filtracji. jeżeli chcesz mież rybke to kup sobie małe akwarium,filrt i grzałke,jakaz zwykłą roslinke i wtedy mozesz sobie kupić rybkę(-i).
napisz co postanowiłeś
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAMILO
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 12, 2003, 10:32:52 » |
|
jak już się napalił na tą kule no to niech kupi z całym wyposarzeniem filtr, grzałka i oświetlenie... w sumie bojownik by sie nadawał... tak jak admin mówił gnita się w tych kupkach... Master jakiej wielkości chcesz kupić tą kule... czy ty ją już masz :?:
|
|
|
|
|
|
GG 2968825 Tlen Kor3
|
|
|
Master
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 12, 2003, 19:24:35 » |
|
Wiecie, na niejednym juz forum dyskutowałem z różnymi ludzmi ale jeszce tak chamskich ludzi i ich wypowiedzi jak wy to nie poznałem nigdy. Obiecuje wam że to już mój ostatni wpis na to forum i ostatni raz tu zaglądam !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 12, 2003, 19:55:55 » |
|
:lol: oj człowieku aleś mnie rozśmieszył. Chcesz moge ci podesłać adres sklepu gdzie pawiookie "mikro" sprzedają, w sam raz do 5l. kuli. Grzałki i filtra nie potrzebujesz bo rybki sprzedawane są wyposażeniem, kubraczkiem wełnianym i butlą tlenową. Roślinki też są fajne, pokrywy z oświetleniem nie trzeba bo zielicha naświetlone są i przez pięc lat w szafie z słoiku mogą rosnąć. Widzisz, czego to japońce nie wymyślą :mrgreen:
Hyhyhy pozdrawiam hyhyhy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Master
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 12, 2003, 21:32:56 » |
|
wiesz co CIOTA Z CIEBIE !!! i nie masz za grosz szacunku do innych !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 12, 2003, 22:33:47 » |
|
No widzisz chłopczyku ja ciebie nie obrzucam takimi słówkami a ty mnie tak, po drugie, radze przelecieć lekcje języka polskiego z podstawówki bo chyba coś opuściłeś, ja ci nie powiem co, wysil umysł i pomyśl. P.S ciota nigdy nie będe (mała podpowiedz)
Acha, wiesz bardzo ładnie wygląda skrzydłokwiat w takiej kuli, piękne kwiaty wypuszcza :lol:
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 12, 2003, 22:36:15 » |
|
Co do szacunku, ja mam go dużo dla ludzi, widzisz do ciebie też bo jak zauważyłes nie kłuce sie. Raczej ty niemasz szacunku obrzucając nieznaną ci osobe od ciot i tym podobnych, przemyśl swoje postępowanie bo narazie zachowujesz sie jak rozkapryszony dzieciak (którym chyba jesteś)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|