Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: AKWARIUM KULA- desperat  (Przeczytany 20767 razy)
Master
Nowy
*

« : Listopad 11, 2003, 19:49:42 »

Mam Pytanie i prosze o szybką i szczerą odpowiedz (w miare możliwości)
Jaka rybka (najlepiej 2) nadają się do akwarium w kształcie kuli średniej wielkości. Nie przewiduje mieć rzadnych grzałek ani tym podobnych rzeczy. Chciałbym sie dowiedzieć jakie 2 rybki mam kupic i np jaka roślinke i jak to wszystko razem pielęgnować
Dzięki za odpowiedż
mój gg 1575209
@ dj-morfeo@wp.pl
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Listopad 11, 2003, 21:58:59 »

pisałem w dwóch innych działach, to napiszę i tutaj.
plastykowe rybki możesz sobie kupić, albo gumową kaczuszkę.

gg:1384140
Goojasek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 11, 2003, 22:04:12 »

PO CO ZAWALASZ KAŻDE FORUM TYM SAMYM PYTANIEM??? :x

gg 2299553
www.holenderskie.aip.pl i www.holenderskie.aip.pl/forum/ - Kopalnia woedzy o roslinkach !!Zapraszam
KAMILO
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 11, 2003, 22:16:00 »

master... na następny raz jak będziesz chciał coś pisać to najpierw się zastanów... a później pisz... :x

GG 2968825
Tlen Kor3
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Listopad 11, 2003, 23:12:24 »

Fajnie wygląda para dorosłych pawiookich, uaru albo 4 skalary tylko musisz je łyżeczką obracać  :mrgreen: jak sie znudzisz to możesz urozmaicić troche obsade dodając stadko neonków, na "dno" z 3-5 kiryśników będą czyścić no i nie zapomnij o motylowcach jako uzupełnienie obsady ryb przypowierzchniowych.

Na powaznie, posadz kwiatka będzie świetnie wyglądał.

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 12, 2003, 07:54:55 »

Można kupić jakąś w sklepie rybnym i zalać formaliną, będzie się trzymać tak dobrze jak towarzysz Lenin w Mauzoleum.

Żadnych kul!!!  Znęcanie się nad zwierzętami jest od niedawna karalne!

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
Goojasek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Listopad 12, 2003, 08:33:58 »

Cytat: Sarmik
Fajnie wygląda para dorosłych pawiookich, uaru albo 4 skalary tylko musisz je łyżeczką obracać  :mrgreen: jak sie znudzisz to możesz urozmaicić troche obsade dodając stadko neonków, na "dno" z 3-5 kiryśników będą czyścić no i nie zapomnij o motylowcach jako uzupełnienie obsady ryb przypowierzchniowych.

Na powaznie, posadz kwiatka będzie świetnie wyglądał.

To było świetne Cheesy  Cheesy  :wink:

gg 2299553
www.holenderskie.aip.pl i www.holenderskie.aip.pl/forum/ - Kopalnia woedzy o roslinkach !!Zapraszam
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Listopad 12, 2003, 10:04:14 »

Koledzy  Tongue  Tongue

Macie rację, tylko trochę za złośliwie odpowiadacie.  Myślę, że przydałoby się krótko wytłumaczyć dlaczego trzymanie ryb w kuli jest błędem.

W przeciwnym wypadku tacy ludzie mogą zrazić się do tego forum a nawet do akwarystyki. W właśnie forum ma służyć m.in. udzielaniu dobrych wskazówek.

Tak sobie pomyślałem, że gdyby wziąć takiego bojownika, których setki męczą się po sklepach w plastikowych kubeczkach do powiedzmy 5l kuli to byłoby dla niego zbawieniem.
Ale z drugiej strony kupowanie takich bojowników nakręca ten biznes.  :?

Pozdrawiam
Admin

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Goojasek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Listopad 12, 2003, 10:10:29 »

Masz racje adminie...za złośliwi jesteśmy.

Master nie kupuj kuli,poniewaz ryby meczą sie w małych, nieogrzewanych,zbiorniczkach(kulach),bez filtracji.
jeżeli chcesz mież rybke to kup sobie małe akwarium,filrt i grzałke,jakaz zwykłą roslinke i wtedy mozesz sobie kupić rybkę(-i).

napisz co postanowiłeś

gg 2299553
KAMILO
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Listopad 12, 2003, 10:32:52 »

jak już się napalił na tą kule no to niech kupi z całym wyposarzeniem filtr, grzałka i oświetlenie... w sumie bojownik by sie nadawał... tak jak admin mówił gnita się w tych kupkach...
Master jakiej wielkości chcesz kupić tą kule... czy ty ją już masz :?:

GG 2968825
Tlen Kor3
Master
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Listopad 12, 2003, 19:24:35 »

Wiecie, na niejednym juz forum dyskutowałem z różnymi ludzmi ale jeszce tak chamskich ludzi i ich wypowiedzi jak wy to nie poznałem nigdy. Obiecuje wam że to już mój ostatni wpis na to forum i ostatni raz tu zaglądam !!!
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Listopad 12, 2003, 19:55:55 »

:lol: oj człowieku aleś mnie rozśmieszył. Chcesz moge ci podesłać adres sklepu gdzie pawiookie "mikro" sprzedają, w sam raz do 5l. kuli. Grzałki i filtra nie potrzebujesz bo rybki sprzedawane są wyposażeniem, kubraczkiem wełnianym i butlą tlenową. Roślinki też są fajne, pokrywy z oświetleniem nie trzeba bo zielicha naświetlone są i przez pięc lat w szafie z słoiku mogą rosnąć. Widzisz, czego to japońce nie wymyślą :mrgreen:

Hyhyhy pozdrawiam hyhyhy

Master
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Listopad 12, 2003, 21:32:56 »

wiesz co CIOTA Z CIEBIE !!! i nie masz za grosz szacunku do innych !!!
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #13 : Listopad 12, 2003, 22:33:47 »

No widzisz chłopczyku ja ciebie nie obrzucam takimi słówkami a ty mnie tak, po drugie, radze przelecieć lekcje języka polskiego z podstawówki bo chyba coś opuściłeś, ja ci nie powiem co, wysil umysł i pomyśl.
P.S ciota nigdy nie będe  (mała podpowiedz)

Acha, wiesz bardzo ładnie wygląda skrzydłokwiat w takiej kuli, piękne kwiaty wypuszcza  :lol:

Pozdrawiam.

Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #14 : Listopad 12, 2003, 22:36:15 »

Co do szacunku, ja mam go dużo dla ludzi, widzisz do ciebie też bo jak zauważyłes nie kłuce sie. Raczej ty niemasz szacunku obrzucając nieznaną ci osobe od ciot i tym podobnych, przemyśl swoje postępowanie bo narazie zachowujesz sie jak rozkapryszony dzieciak (którym chyba jesteś)

Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  

Skocz do: