Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: harem bojownikow w 112l  (Przeczytany 1726 razy)
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« : Luty 10, 2010, 11:37:32 »

chcialem zapytac czy w moim akwarium z obsada:

25x neon innesa
4x pawie oczka + 2 wieksze + xx narybku (narybek zostawiam zeby rybki sobie podjadaly a to co zostanie to najwyzej odchowam i gdzies ulokuje w dobre miejsce)
1x kosiarka (chwilowo bo wiem ze za duza na baniak)
1x bojonik samiec
2x zbrojnik niebieski
3x kirysek pstry
2x kirysek spizowy
2x cierniooczek kuhla (kreca mnie jakos pomimo ze srednio pasuja do obsady)

czy dalo by rade dodac 2x samice bojownika i zeby nie klocily sie ze soba ryby ani jakis niespodziewanych "cyrkow" harem nie robil wobec wspolmieszancow?

bo myslalem nad pierwszoplanowymi rybami, ale mam juz za duzo ryb zeby kupic wieksze jakies pasujace a bojowniki mi sie podobaja i teoretycznie powinny sie dopasowac

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #1 : Luty 10, 2010, 11:56:18 »

chcialem zapytac czy w moim akwarium z obsada:

25x neon innesa
4x pawie oczka + 2 wieksze + xx narybku (narybek zostawiam zeby rybki sobie podjadaly a to co zostanie to najwyzej odchowam i gdzies ulokuje w dobre miejsce)
1x kosiarka (chwilowo bo wiem ze za duza na baniak)
1x bojonik samiec
2x zbrojnik niebieski
3x kirysek pstry
2x kirysek spizowy
2x cierniooczek kuhla (kreca mnie jakos pomimo ze srednio pasuja do obsady)

czy dalo by rade dodac 2x samice bojownika i zeby nie klocily sie ze soba ryby ani jakis niespodziewanych "cyrkow" harem nie robil wobec wspolmieszancow?

bo myslalem nad pierwszoplanowymi rybami, ale mam juz za duzo ryb zeby kupic wieksze jakies pasujace a bojowniki mi sie podobaja i teoretycznie powinny sie dopasowac
Moim zdaniem za dużo.
Z całej obsady zostawiłbym neony, jeden gatunek kirysków (w takim wypadku musiałbyś dokupić żeby stadko liczyło 5-8 ryb) i do tego bojownika 1+2.
Reszta, jak dla mnie do oddania.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: