Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o obsade...  (Przeczytany 876 razy)
Rodos6
Nowy
*

« : Grudzień 04, 2010, 02:10:04 »

Witam serdecznie zamierzam zalozyc baniak 240l co do znajomosci sie na akwarystyce to ostatnio dosc duzo czytam i powoli zglebiam temat choc po zadanym pytaniu zapewne okaze sie jak malo jeszcze wiem tak wiec moje pytanie dotyczy obsady mianowiecie czy moglbym trzymac w takim akwa pielegnice akare pomaranczowopletwna razem z pielegnica zebra i ile sztuk tych rybek z tego co doczytalem sa to rybki stosunkowo agresywne i osiagaja podobne rozmiary (wiem ze troszke duze jak na takie akwa) zaznaczam ze rybki staralbym sie kupic male tak do 3cm. Rybki te bardzo mi sie podobaja stad ten wybor choc chyba z tego co sie orientuje to dawa inne biotopy. a i czy dalo by rade jakis jeszcze jeden gatunek lawicowy np nie wiem neonki, i czy te rybki ktore wymienilem dobrze by sie czuly w tzw. czarnych wodach tzn. aranzacji w stylu czarnych wod np duzo korzeni patykow roslinek swiatlem przebijajacych sie przez pistie no i woda o zabarwieniu cherbatki choc nie koniecznie bo nie trzymam sie sztywno tej wizji narazie tylko pytam nie mniej jednak sklanial bym sie ku tym wlasnie rybkom pod te dwa gatunki stral bym sie dobierac obsade tzn jesli nie razem te rybki to staral bym sie obrac jakis rozsadny konsensus wszak zalezy mi glownie na tym by czuly sie dobrze i cieszyly moje oko... wszystkie sugestie mile widziane za ktore z gory dziekuje.. pozdro...
zuczek222
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2010, 08:27:53 »

Ja mam takie połączenie i jest ok, kup po 5 kazdego rodzaju i jak sie dobiorą to zostaw po parze.Co do neonów to są zamałe i pewnie zostaną zjedzone. Mozesz dac zbrojniki niebieskie,jak bedzie sporo kryjówek to dadzą sobie rade. Mysle że agresja tych ryb jest duzo za duzo przesadzona.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: