Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada w 240l z bojownikiem.  (Przeczytany 2401 razy)
wojtek0071
Nowy
*

« : Sierpień 13, 2010, 17:33:12 »

Mam pytanie. Czy z bojownikiem można trzymać danio. I jaką obsadę z bojownikiem mogę mieć w akwarium 240l. A i jak bojownik może być z danio to jaką obsadę z bojownikiem i danio. Bo bardzo podobają mi się oba gatunki ryb i chciałbym mieć oba w akwarium. Podawajcie propozycje.
Kerton
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 13, 2010, 18:13:37 »

myślę że nie pozabijają się  Smiley

do tych rybek możesz dołożyć mieczyki hellera, czarne tetry, neonki wszystko zależy jakie chcesz mieć akwa, możesz też dać rekina sumowatego  Afro
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #2 : Sierpień 13, 2010, 18:34:21 »

Może spróbuj poszaleć i weź jakieś rybki z typu pielęgnic ? Albo zrób brzankarium
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #3 : Sierpień 14, 2010, 22:22:43 »

IMHO albo danio albo bojownik.
Miałem taki zestaw co prawda w mniejszym litrażu no ale danio z pewnością obecność bojownika nie była na rękę.
Zajrzyj tutaj: http://www.akwarium.net.pl/forum/azja/akwaria-biotopowe-8211-azja-pld-wsch/ tam masz podane przykładowe obsady np z bojownikami.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2010, 09:29:51 »

Ja mam z bojownikiem gurami mozaikowe,neony,iriatherina werneri,gupiki,kiryski panda i co dziwne nie zjadane krewetki red cherry : )

Jason Bourne
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2010, 10:35:35 »

Może być problem z tym połączeniem, bo danio zasuwanie pod taflą wody, do której spokojny, apatyczny bojownik podpływa zaczerpnąć tlenu. Na upartego napewno mogą być razem, ale niesie to za sobą spore ryzyko kolizji=wyskoczenie którejś z baniaka. Ja bym nie łączył, ale to Twoja piaskownica Wink Każdy poradzi Ci do obsady swoje ulubione rybki. Dla mnie w 240 nie mogłoby zabraknąć zbrojników, ramirezek oraz neonów czerwonych.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: