~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« : Marzec 23, 2011, 22:50:19 » |
|
Póki co, zamiaruję się na taką obsadę: 10x neon innesa 6x kirysek spiżowy 2x pielęgnica ramireza/ harem prętnika (skłaniam się bardziej ku ramirezkom) xx - red cherry/babaulti Będzie taka obsada, czy konserwa  Jak konserwa to co zredukować/wyrzucić? Obecnie mam 6 gupików (siedzą w 30l). Zastanawiam się czy także ich do 60 nie przenieść... Ale jeśli nie można to zostawię tam gdzie są 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 23, 2011, 23:17:33 » |
|
Obsada mogła by być tylko te kiryski może mniejsze np. pandy. Co do gupoli to niech siedzą w tej 30l i najlepiej niech się nie rozmnażają.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 23, 2011, 23:37:12 » |
|
Ramirezki przypadkiem nie zjedzą krewetek ?. Ja bym ich nie dawał przy ramirezkach no chyba, że byś dużo kryjówek dla nich urządził.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2011, 09:00:51 » |
|
OK... a gdyby dał harem prętnika, to krewetki mogłyby być??? Z gupolami ten problem, że się rozmnażają, ale małe jak tylko podrosną to sprzedam do sklepu. Niestety kiryski tylko spiżowe (niedawno zostałam nimi uszczęśliwiona na siłę w liczbie 3...) póki co są małe i siedzą razem z gupolami, ale niedługo przeniosę je do tej 60. Chyba, że miast 3 spiżowych dokupię 3 pandy, ale nie wiem czy tak można??? Zapomniałabym: tak z innej beczki - jakie podłoże dobrać? Ma być ciemne, ale bazalt to chyba nienajlepszy pomysł...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2011, 09:26:30 wysłane przez ~~@N@~~ »
|
|
|
|
|
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 26, 2011, 18:37:16 » |
|
Harem prętnika był by przy krewetkach ok. Ja nie widzę problemu w przypadku gupików, możesz wziąć samych samców, nawet będzie lepiej, bo są kolorowe i się nie rozmnożą  . Może być bazalt. Są mity, że przy kiryskach nie powinno się dawać bazaltu bo ma ostre końce i kiryski mogą się pokaleczyć. Ja dałem u siebie bazalt przy pandach, jest już tak z 2 miechy i nic się nie dzieje. Oczywiście możesz dać inne podłoże np. piasek lub drobny żwir (gr. ok 3-5mm powinna być ok).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2011, 18:40:29 wysłane przez kuba1006 »
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 26, 2011, 20:39:12 » |
|
Ok, dzięki. Wydaje mi się, że chyba jednak będą ramirezki, bo będą pasować do biotopu  Żwirek zakupiłam ciemnobrązowy, drobny. 3 kiryski siedzą w 30l od miesiąca i też ne widzę żeby im się krzywda działa, a tez mam bazalt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2011, 16:03:34 » |
|
63l Baniak dojrzewa. Obsada będzie wyglądała tak: 2x ramireza 6x kirysek panda (spiżowe oddam) 10x neon innesa 2x neritinia xx zatoczki, świderki (już się same przeprowadziły razem z mchem  ) 6x gupik ( czasowo likwiduję 30l) 3x krewetka amano I moje kolejne (głupie) pytanie: Wiem, że przy zarybianiu nie należy wpuszczać wszystkich rybek na raz, tylko w odstępie czasowym. Co mam wpuścić pierwsze: kiryski, neonki, pielęgnice??? I co po kolei? Wiem, że jeszcze sporo czasu do zarybiania, ale muszę sobie finanse odpowiednio zaplanować 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2011, 17:02:57 » |
|
Ja bym zaczął od kirysków. Potem neonki, na końcu ramirezy. A to dlatego, że ostatnie są najwrażliwsze. No i jak wpuścisz ramirezy pierwsze, to kiryskom żyć nie dadzą. 
|
|
|
|
|
|
Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek... NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2011, 19:55:43 » |
|
Dzięki;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 07, 2011, 15:11:36 » |
|
A co byście powiedzieli gdyby zamiast 6 gupików dać 6 zwinników blehera??? Wyglądałoby to tak:
2x ramireza 10x neon innesa 6x kirysek panda 6x zwinnik blehera
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 07, 2011, 15:16:38 » |
|
Według mnie wybierz albo stadko zwinników blehera albo neony. Ładniej będzie się prezentowało większe stadko jedno gatunku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 07, 2011, 18:02:02 » |
|
Aha. Czyli ile tych neonów? 10 czy więcej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 07, 2011, 18:50:05 » |
|
2x ramireza 8x neon innesa 5x kirysek panda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~@N@~~
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 13, 2011, 14:35:47 » |
|
Byłam dziś w sklepie po kirysy i pytałam się gościa o ramirezy. Proponował mi pielęgnice boliwijskie. Powiedziałam , że sie zastanowię. Czy to wszystko jedno jak wezmę ramirezy albo boliwijskie, czy też lepiej postawić na swoim i wziąść ramirezy???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny