Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Obsada 45 l. - towarzystwo dla karlików i krewetek;)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 45 l. - towarzystwo dla karlików i krewetek;)  (Przeczytany 967 razy)
gilori
Nowy
*

« : Lipiec 22, 2010, 21:17:10 »

Witajcie! Chciałabym prosić o pomoc w zaplanowaniu obsady mojego akwarium.

Zbiornik: 45 l, wymiary 50*30*30, pokrywa plastikowa ze świetlówką Sun Glo 15 W;

Podłoże: drobny żwirek 2-3 mm;

Filtr: Aquael Fan 1

Grzałka jest,ale nie wiem czy się przyda, bo w mieszkaniu jest stała temperatura - temperatura wody to 26 - 27 stopni.

Rośliny: Rogatek 2 szt., Hydrokotyle nerkolistne 2 szt., Limnophila bezszypułkowa 1 szt., Hygrofila wielonasienna 1 szt.;

Akwarium jest uruchomione od 3 tygodni, mieszkają w nim 2 karliki szponiaste, 5 krewetek Red Cherry i 3 ślimaki świderki. Niedługo dostanę 3 danio pręgowane i 3 gupiki (obiecałam adoptować...kolega likwiduje akwarium). Chciałabym dokupić danio, neony Innesa i może coś jeszcze, chyba, że już to będzie przesada? Doradźcie proszę ile kupić rybek, bo zdania są podzielone na ten temat...Przeczytałam wszystkie książki Wink i przekopuję Internet, ale już wiem, że nic nie wiem;) Pozdrawiam serdecznie:)

Świat w starym stylu
http://gilori.blogspot.com/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: