Koleś, w Twoim profilu widnieje - wiek 18 lat. Znaczy to, że chodzisz jeszcze do szkoły. Wykorzystaj ten czas to poprawy umiejętności czytania ze zrozumieniem, popracuj też nad umiejętnym konstruowaniem zdań bo czytając to co piszesz, można się nieźle "wykoleić". Nie mówie o ortach bo ktoś może być dyslektykiem i nad tym nie panować ale kropka i rozpoczęcie zdania z dużej litery to wiedza na poziomie 6-latka.
Gdybyś doczytał to co napisałem w pierwszej odpowiedzi do tego tematu, zauważył byś, że oparłem swoją wypowiedź na założeniu, że autor ma mały zbiornik i że jest początkującym. Często bywa tak, że początkujący zaczynają od małych zbiorników z bojownikami. W związku z tym nie wymieniłem kąsaczowatych bo w zasadzie żadna z tych ryb nie nadaje się do tak małego szkła. Dodałem za to, że w większym litrażu możliwości ma więcej. W tak małym zbiorniku gupiki mogłyby być gonione przez bojownika.
Kompromitujesz sie na całej linii,
kompromitujesz się odpowiadając nie na temat,
kompromitujesz się nieumiejętnym układaniem zdań,
kompromitujesz się odpowiedziami dot. skalarów w jednym z wątków,
kompromitujesz się nie znając nazwy gatunku jednych z najpopularniejszych ryb w akwarystyce,
i wreszcie kompromitujesz się pisząc to:
mrs... z dziecmi nie lubie rozmawiac, jak nie maja racji a probuja sie wybronic, chwytaja byle g..na zeby sie wybronic, jak te "kasakowate" a "kasaczowate"...
Normalny człowiek przyznałby się do błędu, poprawił gafe i rozmawiał dalej. Ty brniesz dalej w te brednie.
Nie będe z Tobą polemizował. Brakuje Ci elementarnej wiedzy z zakresu j.polskiego, brakuje Ci też też najwyrazniej wiedzy z zakresu akwarystyki, a priv? O czym ja mam z Tobą rozmawiać na priv? Lekcji z j.polskiego nie udzielam.
Jeśli chcesz mnie pouczać, powiedz proszę co w moich wypowiedziach jest nie tak. Chętnie poprawie swoje błędy, nawet gorąco przeprosze za wprowadzanie ludzi w błąd.
Nie będą z Tobą więcej polemizował bo nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia.
Naskoczyłeś w temacie ze skalarami na jednego z użytkowników jak to strasznie nie wolno trzymać gupików ze skalarami po czym sam wypisujesz brednie.
Z mojej strony koniec.
Panowie/Panie po co te wzajemne zgryźliwości i irytacje. Jestesmy dorosłymi ludzmi(tak zakładam) więc jeżeli ktos ma odmienne zdanie to ma do tego prawo. Uszanujmy to, a ewentualne dobre merytorycznie uwagi przyjmujmy z pokorą
pozdrawiam i życzę cierpliwości w dyskusjach
Ale ja się nie irytuje i nie złoszcze.
Nie lubie jak ktoś nie ma nic do powiedzenia a udaje, że jest mądry.
Mądrości z kasakowatymi
Pozdrawiam.