Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium - obsada  (Przeczytany 2834 razy)
Nieznany Sprawca
Nowy
*

« : Grudzień 13, 2011, 21:32:41 »

Siema

Mam akwarium - pojemność 72 litry. W środku pływa bojownik i 4 kiryski.

W związku z powyższym pytanie - jakie ryby mogę jeszcze zakupić i wpuścić do mojego akwarium.

Myślałem aby dokupić do bojownika kilka samiczek ? Pytanie ile ? I

Przy założeniu, że będzie np. bojownik + 2 samice bojownika + 6 kirysków mogę dokupić jeszcze np. 15 neonów inesa ?

Dodatkowo pytanie o roślinność. Mam korzeń i mech jawajski. Ponadto mam jeszcze microsorium i gałęzatkę. Słabe światło 15 w - jedna świetlówka na pokrywie i w związku z tym jeszcze pytanie jakie mogę dokupić rośliny ? Anubias albo rogatek dadzą radę przy takim oświetleniu ?

W ogóle jakie rośliny przy oświetleniu 15 W? Nie ukrywam, że chciałbym ich mieć jak najwięcej.

Pozdro
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 13, 2011, 22:23:18 »

Siema

Przy założeniu, że będzie np. bojownik + 2 samice bojownika + 6 kirysków mogę dokupić jeszcze np. 15 neonów inesa ?

Raczej 10 neonków

Dodatkowo pytanie o roślinność. Mam korzeń i mech jawajski. Ponadto mam jeszcze microsorium i gałęzatkę. Słabe światło 15 w - jedna świetlówka na pokrywie i w związku z tym jeszcze pytanie jakie mogę dokupić rośliny ? Anubias albo rogatek dadzą radę przy takim oświetleniu ?

Anubiasy i rogatek powinny dać radę przy tym świetle dodatkowo możesz posadzić nurzańce i zwartki

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Nieznany Sprawca
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 19, 2011, 18:06:37 »

Mam jeszcze kawałki rafy kolarowej i muszle z Morza Czerwonego. Można je umieścić w akwarium słodkowodnym ?
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #3 : Grudzień 19, 2011, 21:34:05 »

NIE !!!  Cheesy

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
Nieznany Sprawca
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 28, 2011, 09:52:01 »

Jest awaria. Samice siedziały na dnie i sądziłem, że jest to oznaka tarła. Tymczasem dziś dwie samice zdechły, a trzecia umiejętnie się ukrywa przed bojownikiem, który atakował samice i nie dopuszczał do budowanego przez siebie gniazda.

Zdechłe samice miały większe brzuchy więc możliwe, że miały ikrę.

Co robić ? Ponownie wpuszczać do akwa samice ? Dlaczego samice zdechły ?
RyCho
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 28, 2011, 14:47:01 »

Takie może trochę wydać się dziwne pytanie. A ile Twoje akwarium dojrzewało.?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: