Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 6 7 [8]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czarne wody obsada 936L  (Przeczytany 25215 razy)
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #105 : Styczeń 05, 2011, 22:49:43 »

Widzialem dzisiaj w Dąbrowie Górniczej w Pogorii kąsacze dwuplame.
Na żywo jeszcze ładniejsze - widac, że diabły Smiley
Jedna sztuka 17zł więc sporo.

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #106 : Styczeń 06, 2011, 10:22:50 »

Tam mam trochę daleko. Może za jakiś czas się do Łodzi na giełdę wybiorę.

Na razie zakupiłem hokejówki ok 2,5 - 3 cm mimo to skalary już 5 sztuk skonsumowały. Zobaczymy czy się zaaklimatyzują i wtedy dokupie do podrośniętych już sztuk więcej czy wszystkie zostaną pożarte Sad.

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #107 : Styczeń 06, 2011, 10:32:19 »

Tam mam trochę daleko. Może za jakiś czas się do Łodzi na giełdę wybiorę.

Na razie zakupiłem hokejówki ok 2,5 - 3 cm mimo to skalary już 5 sztuk skonsumowały. Zobaczymy czy się zaaklimatyzują i wtedy dokupie do podrośniętych już sztuk więcej czy wszystkie zostaną pożarte Sad.
To mnie zaskoczyłeś.
Jesteś pewien, że to skalary?
Może ryby po prostu padły i gdzieś sobie lezą?

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #108 : Styczeń 06, 2011, 12:04:30 »

Widziałem na własne oczy jak najmniejszy ze skalarów ciało ok 5-6 cm z płetwami 12-15 cm odgonił jedną hokejówkę na bok, odgryzł jej głowę a potem zjadł resztę.

Przepraszam za brutalny opis, ale tak było. 

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #109 : Styczeń 06, 2011, 12:59:38 »

Widziałem na własne oczy jak najmniejszy ze skalarów ciało ok 5-6 cm z płetwami 12-15 cm odgonił jedną hokejówkę na bok, odgryzł jej głowę a potem zjadł resztę.

Przepraszam za brutalny opis, ale tak było. 
To pomyśl co byłoby z neonami Smiley
Będziesz chyba musiał pomysleć o czymś wiekszym, moze płaskoboki?

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #110 : Styczeń 06, 2011, 13:03:13 »

Będę myślał. A chwilowo chce odłowić te które ocalały do małego akwarium i dać im trochę czasu na podrośnięcie i znów je wpuścić do dużego.
Czy ok 35-40 małych hokejówek da rade samodzielnie w 40l akwarium aż nie podrosną z 1 cm?

Zmiana obsady
amiboo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #111 : Styczeń 06, 2011, 13:05:25 »

Mogę wiedzieć gdzie znalezc fotki twojego akwa bo szukam a jakos mi w oczy nie wpadło.

amiboo
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #112 : Styczeń 06, 2011, 13:05:34 »

Czy ok 35-40 małych hokejówek da rade samodzielnie w 40l akwarium aż nie podrosną z 1 cm?
Jak duże są te ryby?

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #113 : Styczeń 06, 2011, 13:28:24 »

Do amiboo
Zdjęć chwilowo nie ma bo nie mam ich czym zrobić. Wrzucam poglądowe zdjęcie moim aparatem słabej jakości. Zdjęcia muszę robić spod przeciwległej ściany, żeby objąć całe akwarium.  W końcu to 260 cm. Jeszcze brakuje kilku gałęzi, ale dorzucę je jak będzie trochę czasu.

Do

Jak duże są te ryby?

Najmniejsze mają ok 2 cm największe, kilka sztuk do 3 cm. Ile ich przeżyło ciężko policzyć, zważywszy że kilka "uciekło do komina" choć nie wiem jak bo grzebień ma wąskie przerwy. Na zdjęciu jeszcze ich nie ma.

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #114 : Styczeń 06, 2011, 13:34:21 »

Taka ilość ryb przyich obecnych rozmiarach wg mnie nie da rady w takim szkle.

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #115 : Styczeń 12, 2011, 21:53:41 »

Na razie się udało. Odłowiłem pozostałe Hokejówki do akwa pożyczonego od kolegi (112l). W nim powinno im być dobrze. Jest ich ok 45 szt. Chcę poczekać aż podrosną jeszcze trochę zanim znów je wpuszczę do głównej bańki.   

Mam w związku z tym pytanie. Czy mogę dokupić drugie tyle Hokejówek do liczby ok 90 sztuk i potrzymać je w tej 112l aż podrosną z 1-2 cm czy z kolei tu też takiej ilości ryb będzie za ciasno?

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #116 : Styczeń 12, 2011, 22:01:40 »

Mam w związku z tym pytanie. Czy mogę dokupić drugie tyle Hokejówek do liczby ok 90 sztuk i potrzymać je w tej 112l aż podrosną z 1-2 cm czy z kolei tu też takiej ilości ryb będzie za ciasno?
A jest to coś na zasadzie akwarium w sklepie czyli bez podłoża, tylko filtr?
Masz tam 45 ryb, ja się obawiam, że 90 to będze sporawo.
Nie łatwiej podkarmić obecne hokejówki po czym kupic następne małe i zrobić to samo?
Chyba się nie ma co śpieszyć bo w razie kłopotu stracisz i ryby i kase.
Ewentualnie dokup ale mniej np. 15 sztuk tak by mieć ich 60 ale to wg mnie jest już na styk.

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #117 : Styczeń 12, 2011, 22:06:02 »

Nie, typowe sklepowe to nie jest. Oprócz filtra i grzałki jest korzeń i wielka kępa mchu. Na razie zostanę w takim razie przy tej ilości i poczekam co będzie jak podrosną po wpuszczeniu.

Czym je podkarmić, żeby w miarę szybko podrosły? Na razie dostają mieszanki suchego oraz trochę mrożonek wodzień, czasem trochę ochotki i żywego rurecznika.

Zmiana obsady
mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #118 : Styczeń 12, 2011, 22:11:13 »

Na razie zostanę w takim razie przy tej ilości i poczekam co będzie jak podrosną po wpuszczeniu.
To najlepsze wyjście.
Czym je podkarmić, żeby w miarę szybko podrosły? Na razie dostają mieszanki suchego oraz trochę mrożonek wodzień, czasem trochę ochotki i żywego rurecznika.
To co podajesz, wystarczy.
Dobrze, że nie dajesz tylko suchego. Na mrożonkach ryby fajnie rosną.

Gregory85
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #119 : Styczeń 12, 2011, 22:12:58 »

Oki to na razie dzięki za porady. Odezwę się za jakiś czas jak coś nowego będzie się działo Smiley

Zmiana obsady
Strony: 1 ... 6 7 [8]
  Drukuj  

Skocz do: