Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie rybki do krewetek ???  (Przeczytany 8624 razy)
nigera
Gość
« : Marzec 13, 2007, 22:40:53 »

Zakładam własnie małe krewetkarium : 25 litrów. Oprócz krewetek chciałabym tam jeszcze jakieś rybki dorzucić. Tylko jakie Huh Wszyscy mnie namawiają na neonki a ja mówiąc szczerze mam jakąś wrodzoną antypatię do tych ryb...chociaż takie małe stadko fajnie by wyglądało.... są możliwe jakieś inne na taki mały litraż? Chciałabym gupiki, ale one podobno potrzebują przestrzeni i muszą być w większej ilości Huh Czy parę gupików dałoby radę ?
Na forum o krewetkach ktoś mi podrzucił pomysł 3-4 kardynałki  Huh
akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 14, 2007, 08:19:21 »

Jakie krewetki masz na mysli??? Stadko neonow mogloby byc.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 14, 2007, 08:54:26 »

I neony (a może czarne albo zielone?), lub kardynałki lub gupiki mogą być chociaż gupiki to same samce proponuję bo Ci się za bardzo namnożą.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
nigera
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 14, 2007, 10:42:49 »

Jakie krewetki ? To zależy, co będzie w sklepie...powiem szczerze, że Wrocław niby duże miasto, ale .... znajdź tu dobrze zaopatrzony sklep  Wściekły No, chyba, że pomolestuję sprzedawców i poproszę, żeby je mi po prostu zamówili. Taki sam problem z roślinkami. Chciałam lotos kupić do bojowników... nigdzie nie ma, tylko patrzą się na mnie dziwnie w sklepie.
Ale na pewno nie będą to filtrujące... na razie widziałam te Red i White Pearl. Chciałabym te niebieściutkie...ale oczywiście nie ma.
A z roślinek , które mogłabym kupić to tylko mech mają.... dno i wodorosty normalanie.

Same samce ? Ciekawe, czy pan sprzedawca jest w stanie rozpoznać  Grin Zielonych neonków u mnie nie ma, tylko niebieskie i te takie... czarne. A szkoda, bo zielone chętnie bym kupiła.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 14, 2007, 15:19:52 »

No samce łatwo rozpoznać Grin jakby co to mu pomożesz.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
mysia
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 14, 2007, 22:22:15 »

nigera we wrocławiu jest duuuzo chodowców krewetek mają przystępne ceny jak i tez roślinki mozna sobie powymieniać  Grin porade otrzymać. Jest we wrocku WTA-wrocławskie towarzystwo akwarystyczne mają swoją stronke internetową i regularne spotkania, ja juz sie przekonałam że najlepsze zwierzęta czy rośliny są od prywatnych chodowców w sklepie mają hurt i masówki.
Moim zdaniem w 25l wystarczą same krewetki (najmniej 5 szt to zwierzęta stadne) bez ryb, krewetki są piękne i równiez pływają w toni , gwarantuje że pustawo to będzie tylko przez tydzień potem będą łazić po całym akwa..... no z rozrodem to różnie , zależy od wody jak dobre warunki to szybko, pamiętaj dużo mchu i korzeni i to wystarczy kreweciom ( o ile to ma być krewetkarium )

216 litrów ogólnel- 40 neonków ines, czerwone, czarne, diamentowe,10 amano, 2 bocje siatkowane, i dwie kosiarki właściwe.- 60 litrów krewetkarium  Crystal red +  pawie oczka,- 54 litry krewetkarium Crystal red grande A i Red Nose
nigera
Gość
« Odpowiedz #6 : Marzec 14, 2007, 22:32:09 »

Tak, tak...to ma być krewetkarium  Grin

No patrz...a ja głupia po sklepach się szlajam.... Embarrassed
micki
Psychopatyczny Morderca Moderatorów
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Marzec 18, 2007, 15:17:31 »

a jeśli koniecznie chcesz mieć ryby to może być przylga i neonki lub glonojad i neonki Good !

Dajcie mi broń i pokażcie gdzie moderator!

gg:2724878
didi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Marzec 18, 2007, 17:30:26 »

glonojad w 25 l - no nie bardzo...
micki
Psychopatyczny Morderca Moderatorów
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 26, 2007, 15:23:23 »

Czy ja wiem  Undecided ,może i racja ,ale widuję czasem takie niewielkie glonojady...

Sebastian z tego forum trzyma glonojada odm. weloniasta i przylgę chińską z krewetkami w 25l.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,7229
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2007, 15:25:27 wysłane przez micki » Zapisane

Dajcie mi broń i pokażcie gdzie moderator!

gg:2724878
nigera
Gość
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 06, 2007, 21:52:33 »

jej..... gdzie ja na tej mojej wsi bym przylge chińską kupiła.....  Cry
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 07, 2007, 11:16:08 »

Nie martw się ja również mam podobne problemy z zakupem rybek  Undecided Undecided Undecided

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« Odpowiedz #12 : Maj 06, 2007, 18:03:07 »

Mam pytanie czy Ostronosy i Bocje zagrażają krewetkom?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #13 : Maj 06, 2007, 18:09:09 »

niewiem jak ostronosy ale bocje z checia krewetke by zjadly Grin
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« Odpowiedz #14 : Maj 06, 2007, 18:22:29 »

Hehe ale wiesz one dobrze żyły z nimi dopóki nie wziąłem na przechowanie skalara, i przepadły krewetki, za drogi wydatek te krewetki a za wątłe zwierzątko, a faktycznie dzięki nich nie ma zielenic?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: