Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: rozmnażanie platek  (Przeczytany 11209 razy)
szklana
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 11, 2007, 15:46:20 »

chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmnażanie platek  Huh
Ad@m
Zainteresowany
**

Dlaczego ogórek nie śpiewa?

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 11, 2007, 16:25:34 »

Platki? A nie paletki?

50l.: 15 gupików pawie oczko, 1 zbrojnik, 1 otocinklus, 2 neonki innesa, 5 molinezji i nieznana liczba ślimaków.
Kliknij: http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=53218
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 11, 2007, 18:32:17 »

Platki są jajożyworodne, wystarczy miec samca i samice Wink
P.S Platka to inaczej Zmienniak Plamisty a jeszcze inaczej Platynka Wink

Ad@m
Zainteresowany
**

Dlaczego ogórek nie śpiewa?

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 12, 2007, 16:54:56 »

Aha Grin

50l.: 15 gupików pawie oczko, 1 zbrojnik, 1 otocinklus, 2 neonki innesa, 5 molinezji i nieznana liczba ślimaków.
Kliknij: http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=53218
fish000
Stały użytkownik

mały elektronik :D ( słóżę pomocą)

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 21, 2007, 21:46:10 »

Samce platki są czesto agresywne w stosunko do innych samców tego gatunku dlatego dobrze jest trzymac jednego samca na kilka samic lub w większym akwarium kilka samców zeby ataki tych najsilniejszych rozłozyły się na wszystkie ( gdybys trzymał 2 samce raczej słabszy by zginoł )
raczej nie radze trzymac ich z mieczykami czy zmiennikami wielobarwnymi no chyba ze chcesz miec nową krzyzówke Smiley
jesli masz akwarium nie długo i nie jestes pewien jak stare są ryby ( tz. nie jestes pewien zródłą )  to nie przejmuj się tym ze twoje samice nie są w ciązy możę jescze nie są płodne !! kupuj ryby raczej w róznych sklepach , tym sposobem unikniesz łączenia sią w pary blisko spokrewnionych osobników !! No i życze oczywiście powodzenia

166 litrów -ogólne
3x zbrojnik niebieski
2x kirysek spiżowy
2x czarna tetra
6 rozbora klinowa
14x neon inessa
4x danio lamparcie
Pribus
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 03, 2008, 17:14:52 »

mam parke platynek z welonkami i platynki chyba się rozmnożyły...chyba bo trudno mi stwierdzic czyje to dzidziusie- stale się chowaja w korzeniu przed innymi dorosłymi, pan platek jest osowiały i wiecej siedzi na dnie niż pływa, mozliwe zeby był zmęczony gonieniem za samiczką?? jak mam wyłowić te dzieci? chciałabym je trzymac w izolatce  bo welony to małe potworki

50L
2 Karasie
2 platki (parka)
aniula
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 16, 2008, 10:34:25 »

Mi też  się ostatnio rozmnożyły platki i jakoś dają sobie radę same. Chowają się w korzeniu i roślinkach. Może nie warto ich zabierac z glownego akwa. Oczywiście jezeli masz dobrze obsadzone roslinkami. Jesli i tak chcesz je zarac to chyba bedzie to bardzo trudna robota one sa strasznie zwinne i szybkie, przynajmniej te moje.Może poprostu dokup im jakas roslinke rozlozysta i z duza iloscia lisci zeby mialy sie gdzie ukryc

Akwarium 75 l
3x gupiki
4x miedziki
6x neonki
1x glonojad
1x kirysek
4x razbora
2x platka
4x tęczanka neonowa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: