mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #450 : Marzec 07, 2007, 17:10:11 » |
|
Nie ma żadnej szansy żeby się udało.Czytałam w książce czy gazecie już nie pamiętam , że nie można rozpoznać płci a także nie mnożą się w niewoli.
ale chodzi w tym tylko o zbrojniki lamparcie??
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Aniusia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #451 : Marzec 07, 2007, 17:15:33 » |
|
Nie ma żadnej szansy żeby się udało.Czytałam w książce czy gazecie już nie pamiętam , że nie można rozpoznać płci a także nie mnożą się w niewoli.
ale chodzi w tym tylko o zbrojniki lamparcie?? Tak chodzi w tym tylko o zbrojniki lamparcie Cytat z Magazynu Akwarium:"W naturze ryby te odbywają tarło w grotach, szczelinach, oraz wydrążonych przez siebie jamach.W akwarium nie rozmnażają się[...] Dymorfizm płciowy nie jest znany". A więc ryby te pochodzą z importu.
|
|
|
|
|
|
112l. 2x danio pręgowany 6x żałobniczki 3x kirys spiżowy 1x gibiceps 2x zbrojnik niebieski(samiec i samica) 1x bojownik syjamski 2x razbora klinowa 2x brzanka sumatrzańska 2x molinezja 6x neon innesa
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #452 : Marzec 07, 2007, 17:40:57 » |
|
no to czego on tak trzepie tym ogonem??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniusia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #453 : Marzec 07, 2007, 19:12:35 » |
|
Jego się spytaj.To jest inny gatunek niż zbrojnik niebieski więc z pewnością rozmnaża się w inny sposób.A poza tym jeśli masz w akwarium tylko jedną sztukę to się nie rozmnoży.Ja w akwarium też mam lamparciego i też jak mu czasami odwali to macha płetwami ale ja na to uwagi nie zwracam.
|
|
|
|
|
|
112l. 2x danio pręgowany 6x żałobniczki 3x kirys spiżowy 1x gibiceps 2x zbrojnik niebieski(samiec i samica) 1x bojownik syjamski 2x razbora klinowa 2x brzanka sumatrzańska 2x molinezja 6x neon innesa
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #454 : Marzec 07, 2007, 19:30:25 » |
|
a masz dobre napowietrzanie??
|
|
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #455 : Marzec 07, 2007, 19:32:58 » |
|
no raczej kurtyna napowietrzajaca i filtr z deszczownicą
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #456 : Marzec 07, 2007, 22:02:56 » |
|
Aha, bo glonojad macha ogonem przy złożonej ikrze by ją lepiej napowietrzyć (więc tak skojarzyłem, że nie może być ogromnej różnicy przy zbrojnikach), ale szkoda, bo napowietrzanie dobre masz takie samo mam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #457 : Marzec 07, 2007, 22:05:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #458 : Marzec 07, 2007, 22:10:05 » |
|
Na pewno a szperałeś też gdzie indziej?? Wiesz każdy ma jakieś dziwne akwaria mój ma schizy, że stroszy wszystkie płetwy i wpływa w neonki w sensie rozbija wiesz grupke, ale na szczęście nie robi krzywdy   Ja uważam, że nie zrozumiemy wszystkich zachowań ryb, mój glonuś jak pilnował ikry to żadnej ryby nie dopuszczał, bo ją gonił i straszył tylko i wyłącznie mogły podpłynąć bocje wspaniałe  hehe i czemu to sam nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #459 : Marzec 08, 2007, 09:53:52 » |
|
No wlasnie zauwazylem ze jak jakis pyszczak probuje wplynac do tej groty gdzie siedzi glonojad to zaraz wyplywa i goni je p calym akwarium 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aniusia
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #460 : Marzec 08, 2007, 14:37:45 » |
|
No ale przecież ten glonojad nie może sam złożyć ikry, musi mieć partnerkę albo partnera.Najlepiej zajrzyj pod tą grotę to się dowiesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
glonojad
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #461 : Marzec 08, 2007, 18:48:16 » |
|
za tydzien bede zmienail wystruj akwarium to sie zobaczy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec

Ziom
|
 |
« Odpowiedz #462 : Marzec 12, 2007, 17:08:05 » |
|
Mam problem, mój glonuś z miesiąc temu jak nie więcej miał młode rozpoznałem to po tym, że siedział w kokosie, młode już dawno wypłynęły i żyją własnym życiem, ale glonek od dwóch dni nie chce wyjść z kokosa, a ikry tam nie ma  nie wiem co się dzieje, czy on mógł sobie coś uroić  Czy np. poprostu siedzi nigdy tam wcześniej anwet nie wchodził!!! Prosze pomóżcie mi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #463 : Marzec 12, 2007, 22:06:05 » |
|
Może być bardzo osłabiony bo podczas tarła zbrojniki nic nie jedzą i chronią bardzo zażarcie ikry. Podawaj pokarm dla zbrojników wieczorem przed zgaszeniem światła i daj mu trochę czasu. Nasz też tak miał tylko siedział pod korzeniem.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
angela
Stały użytkownik

A to moje akwa:)
|
 |
« Odpowiedz #464 : Marzec 13, 2007, 00:03:08 » |
|
Wyglada na to, ze Twoj glonus, to nadopiekunczy rodzic! Moj tez tak mial!(dopiero niedawno skonczyl z siedzeniem w kokosie, a male juz dawno w kotniku) W koncu sam uznal, ze juz dosc! Zaczal normalnie zerowac! Twoj tez w koncu oprzytomnieje! Mozesz sprobowac wrzucic mu tabletke do kokosa! Zje napewno! Wiem z doswiadczenia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|