Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakaś ikra........  (Przeczytany 2017 razy)
Kicha
Stały użytkownik

« : Październik 29, 2007, 23:54:37 »

Dziś przymierzałem obudowę i wyjąłem pasek na którym niby to trzymać ma się filtr i znalazłem mała galaretkę w której jest 12 jajeczek......? są jasno białego koloru czy to ikra....? jeśli nie to co innego....? mam 17 neonek gupiki dwa duże zbrojniki które jednak napewno się tam nie dostały i 4 krewetki amano (to chyba one) mam dwie parki krewetek.... dodam, że ostatnio akwarium było zaciemnione bo miałem lekko mętną wodę poza tym kończe obudowę więc światła za dużo nie ma.... jeśli to ikra to myślę, że krewetki, ale amano ikrę mają lekko zielonawo-błekitną a ta jest biała jasna co może być podobne do ikry? bo nie sądze aby to neonki były...

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 30, 2007, 05:03:25 »

To nie amano, one jajeczka noszą pod odwłokiem. To także nie neony i nie gupiki i nie zbrojniki. A może to ikra ślimaków ?
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 30, 2007, 09:56:01 »

ja mam same otoczki.... to albo nie jest ikra albo krewetka musiała zgubić zresztą sam już nie wiem

numiko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 30, 2007, 10:28:33 »

Otoczki? Chyba zatoczki - takie czerwone:
http://oczkowodne.net/fauna/zatoczek.jpg
Jeśli je posiadasz - to są raczej ich jajeczka. One się mnożą na potęgę.
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 30, 2007, 22:25:15 »

czytałem o otoskach artykuł i już mi się powaliło  Embarrassed tak to ich ikra i je mam ;] w ilości trzy sztuki od miesiąca więcej nie ma bo mam sporą obsadę dna i krewetki spychają ślimaki z marchewki, nie przekarmiam rybek więc ze ślimakami nie mam problemów Smiley pozdrawiam

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: