Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Ile kosztuje Hypowąsacz zebra?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile kosztuje Hypowąsacz zebra?  (Przeczytany 6847 razy)
lidia
Zainteresowany
**

« : Marzec 14, 2004, 15:34:45 »

Czy ktoś sie orientuje, gdzie i za ile mogę kupić Hypancistrus zebra???

sulika
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 14, 2004, 17:58:28 »

Jak ja chcesz musisz przygotowac sie na cene powyzej 250PLN.

pozdrawiam
asmi
lidia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2004, 19:52:43 »

wooooow. Cena ciekawa, a czy rybka warta?

sulika
Duch
Man without body
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 15, 2004, 20:31:13 »

Napewno warta Cheesy .
Niestety z tego co mi wiadomo od dwóch znajomych sprzedawców jest to obecnie "towar deficytowy" w Polsce. Zebry są sprowadzane z odlowu z Brazylii po długich kwarantannach. Podobno na Słowacji paru osobom udało się je rozmnożyć jednak wątpię aby było to na taką skalę aby można je było dostać na rynku. Cena sklepowa (w Wawie) kształtuje się na poziomie 300pln ale tak naprawdę nie widziałem ich od conajmniej 3 miesięcy (za wyjątkiem Diskus-Zoo gdzie pływają w zbiorniku dekoracyjnym.....CUDO :wink: ).

Pozdrawiam Norbert
AquaDesign.pl
michał
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Marzec 16, 2004, 07:06:01 »

Ta rybka to cudo tylko gorzej jak padnie wtedy to klęska :cry:

Błądzić to rzecz ludzka!?!
lidia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 16, 2004, 10:31:41 »

Myślę, że nawet gdy pada rybka za 1 zł to jest to kleska, no moze nie aż tak bolesna finansowo. Dzięki bardzo za odpowiedzi. Warta grzechu, choć rzeczywiście cena powala z nóg.

sulika
michał
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Marzec 19, 2004, 08:08:41 »

Ostatnio w hurtowni ryb widziałem tą rybkę Cheesy i mam je dwie (małe)
Zgadnijcie ile dałem 35zł za sztukę Cheesy
Facet powiedział że miałem szczęście bo było ich zaledwie kilka a już ludzie je zamawiali Smiley

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Duch
Man without body
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Marzec 19, 2004, 08:56:38 »

Pewny jesteś że to był Hypancistrus zebra? Bo są jeszcze chyba ze dwa gatunki glonci(nie pamiętam teraz nazwy) bardzo podobnych do zebry i około 3-4 razy tańszych. Cena hurtowa na giełdzie w Łodzi to około 160pln(wątpię aby cena nawet u osoby sprowadzającej te glonojady z zagranicy była niższa niż 100pln) więc albo ten Twój sprzedawca nie wiedział co ma Cheesy  albo to nie jest zebra....

Pozdrawiam Norbert
AquaDesign.pl
lidia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Marzec 19, 2004, 12:28:59 »

Duch, wiec mówisz , że na giełdzie w czwartek w Łodzi kupię. Fajnie, tylko teraz mi powiedz jak mieć pewność, że sie kupuje zebrę, która osiaga 8 cm, a nie np jakiegoś innego zbrojnika który osiaga 30 cm. ? Pozdrawiam

sulika
Duch
Man without body
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Marzec 19, 2004, 15:59:41 »

Hehe ...nie napisałem że będziesz mogła kupić Zebrę w Łodzi tylko że taka jest orientacyjna cena. O tej cenie wiem od znajomego sprzedawcy (pan Ziarko Cheesy ), którego rodzina zajmuje się handlem wszystkim co związane z akwarystyką. Możesz spróbować na giełdzie...może będą. Ja pytałem się o zebry jakieś 1,5miecha temu i wtedy bardzo ciężko było je dostać. Oferowano mi dorosłego osobnika za 200pln....w sumie tanio w porównaniu do sklepów np. sieci Kakadu ale to i tak sporo kasy Sad. Odnośnie wyglądu to chyba lekko przesadziłem...zebrę łatwo rozpoznać :
 http://images.google.pl/images?svnum=50&hl=pl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%22hypancistrus+zebra%22
Ten zbrojnik o którym wcześniej wspomniałem (nadal nie pamietam jego nazwy) miał jasne pasy bardziej kremowe a czarne bardziej wpadające w szary i układ tych pasów był inny niż u zebry.

Pozdrawiam Norbert
AquaDesign.pl
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Marzec 19, 2004, 22:37:22 »

Tyle mamony za taką rybcię?? To już trzeba być profesjonalistą...
lidia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Marzec 26, 2004, 15:05:57 »

Duch! no  nie powiem nawet jak mi dobrze zrobiłeś tymi fotkami....... Ale apetyt również urósł. Dzięki i pozdrawiam

sulika
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: