Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Szczupak w akwarium-film  (Przeczytany 9534 razy)
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« : Luty 18, 2007, 13:23:38 »

Obejrzyjcie ten film i powiedzcie co o nim sadzicie.Tak na wszelki wypadek napisze ze jestem wedkarzem i nie mam zamiaru wpuszczać szczupaka do akwarium!!!Ale film jest niezly Smiley.
http://wmh.pl/media/sklep_akwarium.asx
Pozdrowienia od:
Dj'a Krystus'a
jogi_18
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2007, 13:42:16 »

dobre!!
Musze wam powiedziec ze sam kiedys chcialem wpuscic szczypaka do akwa!!
skonczylo sie tym ze jak zaczolem przyzwyczajac go do wyzszej temp to gdzy uz skonczylem i wpuscilem go do akwa to mi go skalary zatlukly!!
i po szczypaku:/

240L-MALAWI
15L-Krewetkarium
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2007, 13:48:57 »

To jaki on był!!??Miał chyba z 5cm.Szczupak to bardzo waleczna ryba i to jeszczez bardzo ostrymi zębami.szczupak ktory by mial ok. 15cm wystarczylo by mu jedno klapniecie paszcza zeby zaatakowac skalara i go zabic.Sam kiedys przy holu szczupaka 40cm przez przypadek wlozylem palec pod skrzela.Naszczęście obylo sie bez szycia.Więc wytłumacz mi jak to mozliwe ze skalary zatłukły szczupaka Huh Huh Huh
jogi_18
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 18, 2007, 18:02:31 »

nie wiem dokladnie ale szczypak mial okolo 10cm i byl troche zestresowany nowym otoczeniem:/ a skalary mialem wyjatkowo duze:D

240L-MALAWI
15L-Krewetkarium
MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Luty 18, 2007, 18:51:38 »

o jaaaaa Shocked szkoda rybek Tongue

[45] [15] [4]
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2007, 22:19:11 »

Super filmek  Good ! Good ! Good !

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

żałobniczka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2007, 23:30:54 »

Grin Grin  Pójdzie na patelnie  Wink ?.

Moje akwa, odnowione foty Wink. Zapraszam do komentowania Smiley

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,8645.0.html
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2007, 23:33:32 »

Masakra Wściekły Wściekły Wściekły Wściekły Wściekły!!! Po jakiego grzyba komuś szczupak w akwarium? Dla frajdy? Dla zaspokojenia ciekawości? Niech ten ktoś sobie zda sprawę że takie postępowanie jest nie na miejscu z wielu powodów. Pozatym to jest eksploatacja natury. Ja coś takiego potępiam. Szczupaków i tak jest coraz mniej w naszych wodach, i będzie jeszcze mniej bo człowiek reguluje naturalne cieki wodne, a Szczupak do tarła potrzebuje wiosennych rozlewisk na łąkach. A  tego nie ma. Kto przyczynia się do zmniejszenia populacji Szczupaka i Sandacza niech będzie świadomy że przyczynia się jednocześnie do zakwitów wód w jeziorach. To jest bardzo proste. I tak w skrócie mówiąc to jest tak :Szczupaki i Sandacze regulują populację ryb z rodziny Karpiowatych, których przysmakiem jest zooplankton. Ten z kolei zjada drobne glony które w nadmiarze przyczyniają się do paskudnych zakewitów wody. Reasumując: mniej Szczupaka to więcej ryb Karpiowatych, a co za tym idzie mniej zooplanktonu i więcej glonów no i w rezultacie zakwit jezior które wygląda jak cuchnąca zupa. Tak że każdy krok zrobiony przez człowieka powinien być przemyślany dogłębnie. Bo głupotę można walnąć bez problemu, ale naprawić jest bardzo trudno. Ludzie myślcie! Żeby nie wyrosła z was kolejna generacja bezmózgów  którzy totalnie zmasakrują tą nieszczęsną planetę....
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2007, 23:37:30 wysłane przez małgośka » Zapisane
Kaczek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2007, 23:57:54 »

łęee mi się sciaga tylko 1kb plik asx i nie działa ;p
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Luty 19, 2007, 01:02:17 »

Kaczek - ten plik asx jest potrzebny do obejrzenia strumienia z internetu, np. programem Winamp.

Małgośka - masz zupełną rację - jeszcze nigdy nic dobrego nie wynikło z ingerencji człowieka w porządek przyrody. Co do zakwitów wody to masz zupełną rację.
Jeśli mocniej się orientujesz w temacie to może popełnisz jakiś większy artykuł, który można by tu opublikować ku uświadamianiu ludu ? Smiley

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
adi3641
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2007, 09:13:32 »

Witam.
Film jest może i niezły, ale czy kolesiowi zależało na nakarmieniu tego szczupaka to znam bardziej humanitarne sposoby a może chciał coś udowodnić....? Tylko co?
Ten film może służyć jako przykład ludzkiej .....!!!
Kiedyś hodowałem pielęgnice i wiem jak wygląda naturalna selekcja. To na pewno nie zaliczało się.
Pozdrawiam adi.

GG 11590574
Pozdrawiam adi.
Mój sklep aqwa: "ZEBRA", ul.Sienkiewicza 7, OPOLE.
Glony: http://www.artnet.com.pl/lkozicki/thekrib/algae.html
Baza roślin: http://akwa-mania.mud.pl/rosliny/lacinskiwykaz.html#8
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Luty 19, 2007, 10:03:42 »

Jak chce się hodować drapieżniki w warunkach domowych, to trzeba zaspokoić jego naturalne menu z pochodzenia zwierzęcego, jeszcze lepiej, żeby drapieżnik sam zapolował, tak jak w naturze. Szczupak jest świetny Cheesy ale, szkoda że w akwarium siedzi Sad

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2007, 12:20:22 »

biedaczek.... Sad

Astronotus ocellatus i drobnica.
małgośka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2007, 12:48:44 »

Dzięki Przemku za poparcie. Szczerze mówiąc byłam pewna że moja wypowiedź spotka się z ostrą krytyką i zostanę zmieszana z błotem. Chodzi mi o to że napisałam o eksploatowaniu natury. Przyznaję że nie jestem święta i sama wędkuję, z tym że robię to z zachowaniem wszystkich zasad PZW. Nigdy na patelnie nie trafia ryba np nie wymiarowa czy odłowiona w czasie tarła. Poza tym tak jak pisałam zdaję sobie sprawę że każda czynność związana z ingerencją w naturę ma swój ciąg przyczynowo skutkowy i staram się go dostrzegać. A co do artykułu to bardzo chętnie coś napiszę o tych Polskich nieszczęsnych jeziorach ich zakwitach i tragicznym zmniejszeniu populacji ryb.
Okrass
Zainteresowany
**

FotograF / StarY WilK MorskI =)

« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2007, 12:58:23 »

Masakra!!!  Wściekły Wściekły Nie wiem czy sie myle ale to chyba nie byly  rybki z jeziorka... nie popieram tego kolesia...ktory wpuscil tego szczupaka...to swietny i szybki drapieznik..co bylo widac na filmie...Masakra...szczupak moze i fajny tylko nie w AKWARIUM Wściekły!!

AQWA 51l
7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi)
Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus)
2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis)
2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher)
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: