Dj_krystus
Zainteresowany

|
 |
« : Luty 18, 2007, 13:23:38 » |
|
Obejrzyjcie ten film i powiedzcie co o nim sadzicie.Tak na wszelki wypadek napisze ze jestem wedkarzem i nie mam zamiaru wpuszczać szczupaka do akwarium!!!Ale film jest niezly  . http://wmh.pl/media/sklep_akwarium.asxPozdrowienia od: Dj'a Krystus'a
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jogi_18
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 18, 2007, 13:42:16 » |
|
dobre!! Musze wam powiedziec ze sam kiedys chcialem wpuscic szczypaka do akwa!! skonczylo sie tym ze jak zaczolem przyzwyczajac go do wyzszej temp to gdzy uz skonczylem i wpuscilem go do akwa to mi go skalary zatlukly!! i po szczypaku:/
|
|
|
|
|
|
240L-MALAWI 15L-Krewetkarium
|
|
|
Dj_krystus
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2007, 13:48:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jogi_18
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 18, 2007, 18:02:31 » |
|
nie wiem dokladnie ale szczypak mial okolo 10cm i byl troche zestresowany nowym otoczeniem:/ a skalary mialem wyjatkowo duze:D
|
|
|
|
|
|
240L-MALAWI 15L-Krewetkarium
|
|
|
|
MALY05
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 18, 2007, 18:51:38 » |
|
o jaaaaa  szkoda rybek 
|
|
|
|
|
|
[45] [15] [4]
|
|
|
|
Andrij
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2007, 22:19:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żałobniczka
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 18, 2007, 23:30:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
małgośka
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 18, 2007, 23:33:32 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2007, 23:37:30 wysłane przez małgośka »
|
|
|
|
|
Kaczek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 18, 2007, 23:57:54 » |
|
łęee mi się sciaga tylko 1kb plik asx i nie działa ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 19, 2007, 01:02:17 » |
|
Kaczek - ten plik asx jest potrzebny do obejrzenia strumienia z internetu, np. programem Winamp. Małgośka - masz zupełną rację - jeszcze nigdy nic dobrego nie wynikło z ingerencji człowieka w porządek przyrody. Co do zakwitów wody to masz zupełną rację. Jeśli mocniej się orientujesz w temacie to może popełnisz jakiś większy artykuł, który można by tu opublikować ku uświadamianiu ludu ? 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
adi3641
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2007, 09:13:32 » |
|
Witam. Film jest może i niezły, ale czy kolesiowi zależało na nakarmieniu tego szczupaka to znam bardziej humanitarne sposoby a może chciał coś udowodnić....? Tylko co? Ten film może służyć jako przykład ludzkiej .....!!! Kiedyś hodowałem pielęgnice i wiem jak wygląda naturalna selekcja. To na pewno nie zaliczało się. Pozdrawiam adi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 19, 2007, 10:03:42 » |
|
Jak chce się hodować drapieżniki w warunkach domowych, to trzeba zaspokoić jego naturalne menu z pochodzenia zwierzęcego, jeszcze lepiej, żeby drapieżnik sam zapolował, tak jak w naturze. Szczupak jest świetny  ale, szkoda że w akwarium siedzi 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
kozak-93
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2007, 12:20:22 » |
|
biedaczek.... 
|
|
|
|
|
|
Astronotus ocellatus i drobnica.
|
|
|
małgośka
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2007, 12:48:44 » |
|
Dzięki Przemku za poparcie. Szczerze mówiąc byłam pewna że moja wypowiedź spotka się z ostrą krytyką i zostanę zmieszana z błotem. Chodzi mi o to że napisałam o eksploatowaniu natury. Przyznaję że nie jestem święta i sama wędkuję, z tym że robię to z zachowaniem wszystkich zasad PZW. Nigdy na patelnie nie trafia ryba np nie wymiarowa czy odłowiona w czasie tarła. Poza tym tak jak pisałam zdaję sobie sprawę że każda czynność związana z ingerencją w naturę ma swój ciąg przyczynowo skutkowy i staram się go dostrzegać. A co do artykułu to bardzo chętnie coś napiszę o tych Polskich nieszczęsnych jeziorach ich zakwitach i tragicznym zmniejszeniu populacji ryb.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany

FotograF / StarY WilK MorskI =)
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 19, 2007, 12:58:23 » |
|
Masakra!!!  Nie wiem czy sie myle ale to chyba nie byly rybki z jeziorka... nie popieram tego kolesia...ktory wpuscil tego szczupaka...to swietny i szybki drapieznik..co bylo widac na filmie...Masakra...szczupak moze i fajny tylko nie w AKWARIUM  !!
|
|
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
|