Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Giną mi rośliny- nie mam pojęcia co robić
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Giną mi rośliny- nie mam pojęcia co robić  (Przeczytany 10097 razy)
tyci
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 06, 2007, 11:25:51 »

Rzeczywiście, każdy ma inną koncepcję, więc ja bym zaczął od testów PO4 i Fe to powinno przynajmniej w jakimś stopniu odpowiedziedzieć czy mamy doczynienia z niedoborem czy nadmiarem,  mimo wszystko obstawiam niedobór K i P, natomiast o ile się mogę zorienować to większość roślin to zwartki, dla których 0,3W/l to nie jest mało
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #16 : Luty 06, 2007, 12:57:05 »

ja nie twierdzę że dla zwartek to za mało, ale przy tak słabym oświetleniu dodatkowe nawożenie tych roślin (zwłaszcza mikro) jest całkowicie zbędne.
Po drugie, zbiornik jest przerybiony więc nie można tu mówic o niedoborach P, bo akurat fosforu i azotu ryby dostaczają aż za dużo.

tyci
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Luty 06, 2007, 14:10:48 »

Fakt na początku nie skojarzyłem mocy oświetlenia - mikro jak i PG Ferro jest raczej zbędne - wystarczy nawóz podstawowy (i tu chyba najlepiej sprawdzi się Ferropol JBL-a)  i to może nawet mniej niż połowę zalecanej dawki.
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #18 : Luty 10, 2007, 22:55:08 »

mbatman i jak rosna rolsiny  ?
Miales tu mnostwo opcji i nie dales znac czy jest ok
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: