Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak odmulać przy małym narybku?  (Przeczytany 2796 razy)
ewakl
Nowy
*

« : Styczeń 19, 2007, 21:43:23 »

Hej! Znowu mi się rozmnożyły pielęgnice Hellerki ale nie wiem czy mam się cieszyć bo ciągle w kotniku/wew akwarium ok 20 cm/ są jeszcze młode i mimo ogłoszeń nie ma na nie chętnych,biedne.
Mam pytanie karmię te najmniejsze rozpuszczonym w wodzie pokarmem strzykawką nad dnem ale jest już bardzo dno zamulone i niewiem jak mam je oczyścić by je nie wciągnąć bo nawet przez sitko nie da rady.Pozatym czy mam podmieniać teraz wodę i jak często bo to też utrudnione ze względu na zawieszony wew kotnik? Shocked
marekkk
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 28, 2007, 19:47:33 »

mialem kiedys ten sam problem, polecam odmulac wezykiem takim jak podlaczasz filtr do brzeczka, najskuteczniejsza metoda, nic nie wciagniesz przez przypadek, jedyna wada to troche trwa spuszczenie wiaderka wody
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2007, 11:23:30 »

albo wrzuć małą ampularię lub 2  Tongue wylko potem strzykawką odciągasz odchody ampułek Tongue pozatym co to za rasa 'pielęgnica Hellerki' HuhHuhHuh  Undecided czyba mieczyk hellera Huh  Shocked Undecided Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
virtualfx
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 14, 2007, 00:39:16 »

witam

co to za rasa 'pielęgnica Hellerki' HuhHuhHuh  Undecided czyba mieczyk hellera Huh  Shocked Undecided Wink

chodzi tutaj zapewne o  Thorichthys Helleri

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: