Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kotnik - help...  (Przeczytany 2052 razy)
Martyna,Marty
Gość
« : Grudzień 16, 2006, 12:27:23 »

Jestem osobą, która musi mieć wszystko dopięte na ostatni "Guzik" i choć nie mam  jeszcze akwarium to mam parę pytań:
Czy w kotniku musi być pompka?
A może jak w akwa będę miała:
5 x neon Innesa lub neon czerwony
1 x otosek lub zbrojnik niebieski
4 x gupik
to rybcie będą mogły rodzić w ogólnym?

Mój kotnik ma ok.50 l. niezły nie? Akwarium ogólne kupuję nowe z rego względu przed strachem cieknięcia, a tamto jest w jednym miejscu sklejone :/.
Czy w kotniku musi być grzałka, czy jest inne rozwiązanie zamiast grzałki?
I które rybki mają mało potomstwa?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2006, 12:29:09 wysłane przez Martyna,Marty » Zapisane
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2006, 12:42:27 »

dla mnie to nie kotnik tylko ogólne  Cheesy co do neonków radze innesa bo łatwiejsze w hodowli mój otnik ma tylko grzałkę ale i tak nie używam bo kaloryfery grzeją i w pokoju ciepło co do rodzenia w ogólnym to nie bo ikra neonków nie może mieć światła i zgnije a głupiki to u mnie się mnożą w ogólnym a potomstwo różnie bo jak dajesz pokarm suchy to mało a jak żywy to dużo a u jajorodnych to zależy ile jest ikry zapłodnionej  Wink
karol7
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2006, 00:36:22 »

Ten kotnik to osobne akwarium czy jest on umieszczony w ogólnym? Jeżeli w ogólnym to nie wiem po co ci taki wielki, co ty chcesz rekiny rozmnażać heh?Jeżeli jest w ogólnym akwarium w którym jest już grzałka i pompka to już nie potrzeba w kotniku(oczywiście jeżeli kotnik ma jakieś dziurki przez które jest przepływ wody). Do takiego kotnika możesz wrzucić jakieś roślinki żeby narybek miał się gdzie kryć.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: