Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: ryby do 400l- co sadzicie  (Przeczytany 3365 razy)
skoti
Stały użytkownik

« : Grudzień 11, 2006, 17:36:13 »

wiec tak mam akwa 400l (120 dłogosci 50 szerokosci i 70 wysokosci)i nie wiem co ze  ryby moglbym tam trzymac
myslalem nad kilkoma stadkami rybak ok15 sztuk jakie i ile tych stad
miczyki (para lub 3 ) i gurami niebieski  i zlote ale nie wiem czy je trzymac w parach czy jakiec stado  Undecided
pielegniczki ramirezy i kakadu
a na dno kirysniki 2 stadka kiryskkow pstrych i spirzowych
co o tym sadzicie
uprzedzam ze te akwa ma cieszyc moje oko i chcialbym w nim trzymac dosc spora liczbe gatumnkow Grin Grin Cheesy
swoje2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2006, 18:01:39 »

W akwarium o wysokości 70 cm jako pierwsze nasuwają mi się żAGLOWCE WYSOKIE!! Piękne i majestatyczne ryby. Dodałbym do nich gurami mozaikowe, 20 razbor. Do tego para kiryśników, do sprzątania kiryski i otoski.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2006, 20:55:27 »

400 l Huh? nad czym się zastanawiasz Huh PALETKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Good !

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
listek
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2006, 21:41:32 »

paletki sa nudne i drogie... juz lepiej ajkies stadka

GOŚĆ
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 12, 2006, 10:31:54 »

Paletki nie są nudne, zwłaszcza kilka odmian barwnych w sporym stadzie. Zajmują różne poziomy i jedzą z ręki. Skalary też są niezłe ale jako dorosłe przy składaniu ikry zamieniają się w terytorialistów i tłuką inne ryby nie gorzej niż pielęgnice
Ala możliwości masz wiele. Też myślę o takim zbiorniku w przyszłości
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Grudzień 12, 2006, 10:33:34 »

Skalary też są niezłe ale jako dorosłe przy składaniu ikry zamieniają się w terytorialistów i tłuką inne ryby nie gorzej niż pielęgnice
Przeciez skalary to też pielęgnice  Undecided

GOŚĆ
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 12, 2006, 10:51:29 »

tak jak paletki ale te ostatnie mniejsze agresory
a co do tematu dobrze w takim zbiorniku mieć kiryski, cierniooczki, glonojady różne - to na dół, środek zawsze obstawi stado sumików szklistych i jaikeś małe "błskotki", szybkie ale niegroźne
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 12, 2006, 15:46:03 »

no nad paletami sie nawet zastanawialem ale kasy rak wszystko poszlo na akwa wiec nie ma szans a co do skalarow to nie jestem do mich przekonany poniewaz chcialbym trzynac rowniesz male tyby np neon rozbory kardynalki a one by mi je  wszystkie pozjadaly (mialem juz skalara ael duzego i wszystkie neony mi pozjadal Sad Sad Sad)no dlatedo myslalem nad stadami jakis malych spokojnych rybek (ale wazne aby bylo zroznicowanie gatunkow) Afro
GOŚĆ
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 12, 2006, 15:55:30 »

musisz się dobrze zastanowić, bo wydaje mi się że chyba kupując stadka po min 10 szt małych rybek trzeba ich sporo do takiego zbiornika bo zgną w przestrzeni akwarium. Musi być coś sporego ale spokojnego żeby nie było łyso. Poza tym czasami człowiekowi przychodzi do głowy genialna myśl i warto na nią poczekać a nie kupować na siłę dużo i różne. Ja sama się interesuję rybami o których kiedyś nawet bym nie pomyślała, choć trochę już je trzymam
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2006, 16:02:43 »

ja myslalem nad neonami(myslalem nad kilkoma rodzajani )  jarzencani  rozbory po 15 szt i do tego gurAMI ALE MI NIKT O NICH NIE MAPISAL WJAKICH ILOSCIACH ITD Huh
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Grudzień 12, 2006, 16:06:42 »

No cóż ja twierdzę, że teraz paletki nie są wcale drogie, osobiście widziałem na allegro po 15 zł a w sklepie w wawie są po 20zł, ja kupiłbym na twoim miejscu ze 4 ładne paletki i dodałbymdrobnice: z 30 neonków  Grin itp, jakieś kiryski, zbrojnisie, kosiarki, ja osobiście widziałem w sklepie piękny zbiornik ozdobny z 200l a tak bodajże 8 czy 9 paletek, stado neonków, kiryski chyba z 10 pielęgniczka kakadu, kilka kosiarek, było przepiękne !!!!!!!!!
kto ci powiedział że palety są nudne ??!! Są najciekawszymi rybami na świecie !!!!!!!!!!!!!!! (według mnie Wink )

skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Grudzień 12, 2006, 16:17:55 »

paletki sa piekne ja nie przycze ale u mnie w niescie sa po ok 45 PLN wiec san  wiedzisz jak na razie to mam 2 kirysniki (ok18 cm) kosiarke(3cm) i 4 kiryski  i 3 mieczyki no ale nawet gdyby to nie kupe wszystkiego od razu nie mam kasy
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Grudzień 12, 2006, 17:23:44 »

Hmmmmmmm... A nie myślałeś może nad stadkiem piranii Huh  Cheesy Albo pawiookie, ja gdybym nie mógł miec paletek to zainwestowałbym w jakieś duże pielęgnice

skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #13 : Grudzień 12, 2006, 18:59:17 »

przemyslalem kazdy warjant i duze rryby mi jakos nie podchodza  ;Dnie wiem  czemu  ale moze wlasnie dlatego ze chcem miec jakies stadka mysle aby kupic gurami ale nie wiem jeszcze jakie mialem  w sumia niebieskie ale se jjeszdcze zastanawiam chodza mi po glowiee te skalary no ale sie boje ze mi ryby pozjada  Angry
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #14 : Grudzień 13, 2006, 13:49:06 »

ja bym dal jakies 5 sztuk gurami mozajkowych, jakies 2 stada zlozone powiedzmy z 25-30 ryb, na dno jakies kirysy (chociaz jak masz kirysniki to niekoniecznie) no i jakiegos slicznego zbrojnika (np. gibiceps) Good ! wariantow masz sporo Grin co do skalarow to zalezy na jakiego trafisz Smiley na twoim miejscu nad wspomnianymi altumami bym sie zasanowil Good ! piekne ryby, troche drogie, ale jezeli ma sie odpowiednie akwa to zakup ten na pewno sie oplaci Grin

8317910

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: